Джо Байдън удвои квотата за приемане на бежанци в САЩ

Приемането в САЩ на до 125 хиляди бежанци за 2022-а финансова ще бъде извършено от хуманни съображения, а също така отговаря на националните интереси на страната, подчерта американският лидер

Американският президент Джо Байдън удвои квотата за приемане на бежанци в страната от 62 500 на 125 000 през фискалната 2022 г. (тя започна в страната на 1 октомври). Това се посочва в съобщение, разпространено от Белия дом, цитирано от медиите.

„Приемът до 125 000 бежанци в САЩ през фискалната 2022 г. е оправдан от хуманитарни съображения и отговаря на националните интереси“, подчерта американският лидер. В същото време администрацията на Вашингтон възнамерява да приеме 10 000 от страните от Европа и Централна Азия. По-рано правителството предупреди Конгреса за намерението си да увеличи квотата за прием на бежанци в страната.

Приемането в САЩ на до 125 хиляди бежанци за 2022-а финансова ще бъде извършено от хуманни съображения, а също така отговаря на националните интереси на страната, подчерта американският лидер. Правителството е предупредило Конгреса за намерението за увеличаване на квотата за прием на бежанци в страната.

Източник: fakti.bg

Снимка: CRISTINA QUICLER AFP

Подобни статии

Гърция започва да налага месечна глоба от 100 евро на неваксинираните над 60 г.

По изключение само за януари глобата ще е 50 евро, защото...

Още в катергорията

Европарламентът избира нов председател

Изборът се провежда заради преждевременната кончина на председателя  Давид...

Избраха новото правителство на Република Северна Македония

Кабинетът на премиера Димитър Ковачевски ще има един член...