ДПС с пакет от мерки срещу кризата

„Издигайки свой кандидат за президент, казваме – на България ѝ е нужен нов етап от развитието на демокрацията. Не омраза и противопоставяне, а обединение. Това искаме да постигнем в нашата Родина България“, категоричен бе Мустафа Карадайъ

„С пакет от мерки в помощ на работещите българи, пенсионерите и бизнеса излиза ДПС. Те ще бъдат предложени още в първите дни на новия парламент“, съобщи зам.-председателят на Движението Йордан Цонев пред избиратели в Севлиево, цитиран от пресцентъра на партията.

„Предлагаме да се продължи помощта за пенсионерите, да се направи справедливо преизчисление на пенсиите, което е отлагано толкова години, да се добавят енергийни помощи за тези социални слоеве, които трудно биха понесли скока на цените на енергоносителите, да се подпомогне бизнесът с адекватни мерки, за да се запазват работните места, категорично да се подпомогне здравната система в този труден момент“, каза Цонев.

„Ще обмислим цял пакет от данъчни мерки в подкрепа на българската хранително-вкусова промишленост, за да може храните да бъдат на малко по-поносими цени и да бъде овладяна инфлацията“, съобщи още Йордан Цонев.

„Тези избори са исторически. Ние сме в безпрецедентна комбинация от кризи, защото задкулисието продължава да управлява със сегашния президент Радев“, подчерта Цонев.

И допълни: „Същата политико-икономическа клика, която ние наричаме кръга „Капитал“, не се поколеба заедно със сегашния президент да вкара страната в 6-месечно безвремие. Резултатите ги виждаме – галопиращи цени и инфлация, хората не знаят как да посрещнат зимните си разходи за ток, парно, храна, хляб, не знаят как да се справят с пандемичната криза. Лекарите изнемогват, болниците са препълнени.“

„Много тежък грях имат тези хора към българския народ. Затова, когато говорим за разграждане на модела Борисов, ние вече трябва да прибавим и разграждаме и модела на управление на Радев. Защото той по нищо не се различава от този на Борисов. Моделът е същият, но версията е по-лоша“, категоричен бе Цонев.

„Колко президенти минаха за последните 30 години? Кой от тях е работел за премахване на омразата, разделението, противопоставянето дори агресията“, попита лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, кандидат на ДПС за президент.

И категорично заяви: „Ние с г-жа Искра Михайлова сме доказали, че сме хора, които могат да преодолеят различията. Нашата основна философия е заедността“.

„Президентската институция е мястото, където партиите с различните си идеологии трябва да намират консенсус, подчерта Мустафа Карадайъ. И допълни, че държавният глава трябва да е генератор, модератор на обединяващи национални каузи. Предлагам такава – в най-скоро време да достигнем средните европейски стандарти на живот“, каза Мустафа Карадайъ и обясни, че президентската институция трябва да е полето, на което политическите партии да дадат своите приоритети как ще стигнем средните европейските стандарти на живот, да кажат как ще го направят и да постигнат съгласие.

„Ние от ДПС, издигайки свой кандидат за президент, казваме – на България ѝ е нужен нов етап от развитието на демокрацията. Не омраза, разделение и противопоставяне, а обединение. Нов етап от развитието на демокрацията означава да оценяваме и избираме хората не по тяхната етническа или религиозна принадлежност, а по това кой какво може и кой колко познания има, какви цели си е поставил и какво може да свърши. Точно това искаме да постигнем в нашата Родина България“, категоричен бе Мустафа Карадайъ.

Подобни статии

Учениците от 5 до 12 клас започват присъствено обучение от днес

С тест или зелен сертификат От днес извънкласните занимания на учениците в...

Още в катергорията

Учениците от 5 до 12 клас започват присъствено обучение от днес

С тест или зелен сертификат От днес извънкласните занимания на...

Преговори за кабинет: Среща на лидерите на ПП и ДБ

Очакванията са до откриване на 47-то Народно събрание в...