Драгомир Стойнев: България трябва да тръгне по нов път на икономическо развитие

Важно е хората да имат равен шанс. Всеки трябва да бъде и здрав. Затова не може здравето да бъде стока, изтъква той

„България е в икономическа криза и трябва да тръгне по нов път на икономическо развитие с преструктуриране на икономиката, на модернизация и дигитализация“.

Това заяви в ефира на Нова телевизия водачът на листата на „БСП за България“ в Пазарджик Драгомир Стойнев.

Winbet – най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Той каза, че трябва да се търсят продукти с висока принадена стойност, да се развива професионалното образование. „Така ще привличаме и чужди инвестиции. За следващия период има 50 млрд. лв., които ще влязат у нас, които да ни подпомогнат. България може да стане от най-бързо развиващите се държави на Балканите, така че и младите хора да сбъдват мечти си тук“, коментира той.

Стойнев подчерта, че преди всичко трябва да се мисли за хората и тази мисъл е заложена в Плана за първите 100 дни управление.Той заяви, че БСП предлага минималната работна заплата да бъде 50% от средната работна заплата за страната. „Важно е хората да имат равен шанс. Всеки трябва да бъде и здрав. Затова не може здравето да бъде стока. Независимо дали живееш в София или в отдалечените региони трябва да имаш достъп до здравеопазване затова общинските болници трябва да са защитени обекти“, каза още Стойнев.

Подобни статии

Румен Петков: Идеята приемникът на КПКОНПИ да има пълни разследващи функции е смущаваща

Лидерът на ПП АБВ подчерта, че подкрепя казаното от Кирил Петков...

Още в катергорията

Волгин: Пърхаме с мигли и „продължаваме промяната“

Очарованието на ювенилния стартъп, наречен „Продължаваме промяната“, е толкова...