Калоян Паргов: БСП – София предизвиква интерес у отговорните и ангажирани млади хора

Калоян Паргов: БСП – София предизвиква интерес у отговорните и ангажирани млади хора

Всеки гражданин трябва да се интересува от политика и да има позиция, каза лидерът на градската организация на БСП по време на първото обучение за новоприети социалисти

БСП – София разполага с кадри. В градската ни организация има млади хора с леви разбирания. Доказателство за това са новоприетите през последната година членове. Защото България има нужда от силна и отговорна лява партия. Това каза председателят на БСП – София Калоян Паргов, който откри първото обучение за новоприети социалисти, което се проведе централата на ул. „Леге“ №10.

„Въпреки кризата на доверие, която партията преживява в последните месеци, софийската организация на БСП предизвиква интерес у отговорните и ангажирани млади граждани“, заяви той.

Паргов допълни, че в това трудно за политиката време БСП – София продължава да приема нови членове. „Истината е, че всеки отговорен гражданин трябва да се интересува от политика и да има позиция. Защото всичко в живота на човек е политика. И дори ти да не се интересуваш от нея, политиката се интересува от теб“, обясни лидерът на градската организация на БСП.

По време на обучението новите членове на левицата имаха възможност в няколко лекции да се запознаят с политическите идеологии на лявото и дясното и левите политически организации в Европа и България. В програмата бяха включени и теми за структурата и начин на функциониране на Българската социалистическа партия, както и за предизборните кампании.

Сред гост-лекторите бяха Александър Димитров, който е председател на Младежко обединение в БСП – Възраждане и член на Градския съвет на МО в БСП – София, Галин Дурев и Боян Балев, които са членове на НС на БСП.
Елка Теохарова