Кирил Петков: Конституцията трябва да принадлежи на живите, а не на мъртвите

Според него даването на ново тълкуване на конституционните разпоредби в контекста на новите поколения може да бъде от съществено значение за избягване на текстовото изменение на Конституцията от учредителната власт

Поредно скандално изявление направи нарушилият българската Конституция бивш служебен министър Кирил Петков!

„Конституцията трябва да принадлежи на живите, а не на мъртвите“, написа в профила си във фейсбук съоснователят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Според него даването на ново тълкуване на конституционните разпоредби в контекста на новите поколения може да бъде от съществено значение за избягване на текстовото изменение на Конституцията от учредителната власт.

Темата за гражданството на тогава служебния министър на икономиката отнесе към Конституционния съд през лятото ГЕРБ-СДС. Те поискаха съдът да установи дали е било противоконституционно назначаването на Петков за служебен министър от президента Румен Радев.

Преди няколко дни в прессъобщение на „Продължаваме промяната“ беше посочено, че бившият икономически служебен министър ще внесе в указания срок – 9 октомври т.г., в Конституционния съвет документа, удостоверяващ, че не е гражданин на Канада от 20 август т.г. Още през април Петков е подал документи за отказ от канадско гражданство.

 

Подобни статии

Първан Симеонов: След 2 г. COVID-19 нито сме защитени от вируса, нито сме свободни

Експертите взеха властта и презрителното говорене по адрес на народа доведе...

Още в катергорията

Първан Симеонов: След 2 г. COVID-19 нито сме защитени от вируса, нито сме свободни

Експертите взеха властта и презрителното говорене по адрес на...

Атанас Пеканов: Зелената сделка е както опасност, така и възможност за България

Не трябва да се съсредоточаваме върху аванса, който България...