Китай: Американският президент отново разпространява лъжи!

В момента ситуацията в Синдзян-уйгурския автономен район е стабилна, икономиката се развива, различните религии съжителстват хармонично, хората от всички етноси са щастливи и правата и интересите им са защитени

Неотдавна американският президент Джо Байдън каза в реч, че уйгурите в Синдзян са подложени на принудителен труд. В тази връзка говорителят на китайското Външно министерство Джао Лидзиен заяви, че това е чиста лъжа, предаде Радио Китай.

„В момента ситуацията в Синдзян-уйгурския автономен район е стабилна, икономиката се развива, различните религии съжителстват хармонично, хората от всички етноси са щастливи и правата и интересите им са защитени. Т. нар. „проблем с правата на човека“ в Синдзян е просто политическа конспирация, имаща за цел да дестабилизира района и ограничи развитието на Китай. Призоваваме САЩ да обърнат по-сериозно внимание на собствените си проблеми с правата на човека и да не се намесват във вътрешните работи на други държави, използвайки ги като предлог“, посочи Джао Лидзиен.

Расовата дискриминация в САЩ се изостря и неуспехът им в борбата с епидемията от новия коронавирус доведе до смъртта на над 700 000 души. САЩ започнаха война само с бутилка с прах за пране и невярна информация, убиха множество цивилни граждани в други страни, наложиха едностранни санкции и предизвикаха хуманитарни бедствия.

 

Самозваните правозащитници използват и двойни стандарти. Те например са слепи за безразборните убийства на мирни граждани в Афганистан. Фактите многократно доказват, че САЩ отдавна вече не са пример за демокрация.

Подобни статии

Кристалина Георгиева: Омикрон може да забави възстановяването на икономиката

Разпространението на варианта Омикрон може да доведе до забавяне на темпото...

Още в катергорията

Кристалина Георгиева: Омикрон може да забави възстановяването на икономиката

Разпространението на варианта Омикрон може да доведе до забавяне...

В Азербайджан българка стана заместник-министър

Марияна Василева е новият заместник-министър на младежта и спорта...

САЩ заплашиха Русия

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че подготвя серия...