Кметът на Троян от БСП Донка Михайлова за пети път взе наградата “Кмет на годината”

Габрово, Троян и Долна Баня са първенците в “Зелена община”

За пети пореден път получавам наградата “Кмет на годината”, този път в категорията “Зелена община”. Благодаря на всички граждани, които  гласуваха за мен в конкурса, в който получих  56,64% от гласовете; на колегите, с които заедно работихме по “зелените” теми – екологично хранене на децата, управление на отпадъците, по-зелена и цветна среда; на общинските съветници за подкрепата.

Донка Михайлова, фейсбук

 

Габрово, Троян и Долна Баня са победителите в категорията “Зелена община”. Наградата за голяма община взе кметът на Гарбово Таня Христова, призът за средна община – управникът на Троян Донка Михайлова и за малка община – градоначалникът на Долна Баня Владимир Джамбазов.

Призовете връчи Мила Маречкова – изпълнителен директор на БАТ България, пише kmeta.bg

“Тази категория е от ключово значение за нашето развитие и бъдеще. Много е важно да сме отговорни към околната среда, да я обичаме”, каза тя.

“Без хората тази награда нямаше да бъде възможна. Опазването е непосилно за един човек. Казвам “Благодаря” на всички от община Долна Баня“, каза директорът на дирекция “Социални дейности” Йоан Димитров от община Долна Баня.

“Тази награда е особена, защото я получавам във време, в което темата за зеления преход вълнува цяла Европа. Въведохме уникална система за хранене с био зеленчуци и плодове, които самата община произвежда в детските градини. Въведохме и модел за употреба на отпадъците. Кмета.бг помага всяка година да видим резултатите от усилията ни през погледа на своите съграждани”, посочи кметът на Троян.

“Общините сме ключови играчи, тук се случват качествените промени. Оценката от хората е със синхрон с визията ни – да сме зелени, интелигенти, устойчиви. Тя е призвание за нашите усилия и действия, да работим заедно и да преминаваме през зелената и цифрова трансформация. С малки стъпки вървим в тази посока. Важно е да дадем изява на хората, да предлагат решения и да променят нашия живот. “Кмет на годината” позволява добрите примери да са видими и да вдъхновяват”, заяви чрез онлайн включване управникът на Габрово.

“Кмет на годината” 2021 се провежда при спазване на всички противоепидемични мерки.

Гледайте церемонията по връчване на наградите “Кмет на годината” по БНТ на 25 ноември.

Ето и победителите в останалите категории:

КАТЕГОРИЯ „КМЕТ НА ГОДИНАТА“: Враца – Калин Каменов; Несебър – Николай Димитров; Божурище – Георги Димов.

КАТЕГОРИЯ „КМЕТ НА ГРАЖДАНИТЕ“: Перник – Станислав Владимиров;  Елин Пелин – доц. д-р инж. Ивайло Симеонов; Чавдар – Григор Даулов.

КАТЕГОРИЯ „ГРАДСКА СРЕДА“: Ямбол – Валентин Ревански; Първомай – Николай Митков; Сливница – Васко Стоилков.

КАТЕГОРИЯ „SMART CITY“: Плевен – Георг Спартански; Силистра – д-р Юлиян Найденов; Созопол – Тихомир Янакиев.

КАТЕГОРИЯ „ТУРИЗЪМ И КУЛТУРА“: Стара Загора – Живко Тодоров; Карлово –д-р Емил Кабаиванов; Трявна – Силвия Кръстева.

КАТЕГОРИЯ „СПОРТ И МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ“: Асеновград – д-р Христо Грудев; Горна Оряховица – инж. Добромир Добрев; Бяла – инж. Пеньо Ненов.

Подобни статии

Още в катергорията