Комитова към протестиращите пътни фирми: С вас съм, но няма пари

Нямаме възможност в бюджета да заплатим този труд. Много ми е тъжно, с вас съм в тази стачка, нищо, че съм вътре в сградата.

Това заяви пред протестиращите служители на “Автомагистрали – Черно море” служебният регионален министър Виолета Комитова.

Над 100 служители на две фирми – “Автомагистрали – Черно море” и “ИСА 2000” застанаха под прозорците на МРРБ заради неизплатените 36.8 милиона лева, които фирмите трябва да получат за извършената от тях дейност. Протестиращите направиха жива верига около сградата и дори опитаха да влязат в институцията, но бяха спрени от полицейски кордон.

„Не съм спирала да мисля за вашата фирма, тя е една от най-коректните фирми. Можем само да се гордеем с това, което направихте на „Тракия“. Тук не виждам само вас – във вашите очи виждам вашите семейства и близки“, заяви министър Комитова.

По думите й от министерството работят усилено по въпроса за изплащането на закъснелите заплати, но не намират възможност в бюджета да заплатят труда на работниците.

Това е четвъртият протест на шуменската фирма “Автомагистрали – Черно море”. Опитите на „Автомагистрали – Черно море“ да си получи заработените средства продължават от края на април. Досега държавата им отпусна веднъж около 10 млн. лв., за да бъдат изплатени заплатите на работниците. Непогасени обаче остават близо 37 милиона лева.

Подобни статии

Михаил Миков: От днес не съм член на БСП, нужна е нова лява партия

Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви пред БНР, че напуска партията. Миков...

Още в катергорията

Михаил Миков: От днес не съм член на БСП, нужна е нова лява партия

Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви пред БНР, че напуска...

Депутат на ИТН ще е новият шеф на Тотото

Това става ясно от внесените документи в Търговския регистър...

За фашизма в България и Македония

Защо се сърдим на македонците, че ни викат бугари-татари,...