Кристалина Георгиева за МВФ: Фондът винаги трябва да бъде „фар за почтеност“

По-рано тя приветства одобрението на Борда в отделно свое изявление, в което посочи, че е доволна, че членовете са се съгласили, че обвиненията срещу нея са неоснователни

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева заяви, че Фондът винаги трябва да бъде „фар за почтеност“ по отношение на данните и изследванията.
Тя направи това изказване ден, след като Изпълнителният борд на организацията изрази пълното си доверие в нейното ръководство.

По-рано Кристалина Георгиева приветства одобрението на Борда в отделно свое изявление, в което посочи, че е доволна, че членовете са се съгласили, че обвиненията срещу нея са неоснователни.

Бордът на МВФ в един всеобхватен и безпристрастен процес прегледа доказателствата и стигна до извода, че има пълно доверие в моето ръководство. Така че отново мога да събера страхотния екип на Фонда, да работя с нашите партньори, за да отговорим на тежките предизвикателства, пред които сме изправени. Говорим за пандемията, за климата. Приемам присърце, че трябва винаги да се стремим да демонстрираме, че това, което правим, докосва положително живота на хората. Гордея се с това, което направихме в МВФ през тези две години, за да се мобилизираме изключително силно, за да помогнем на нашите членове, заяви Кристалина Георгиева.

Подобни статии

Николай Павлов: Дългът на “Топлофикация-София“ заплашва да остави държавата без газ

Клиенти на „Булгаргаз" са и други топлофикационни дружества, които редовно си...

Още в катергорията

Николай Павлов: Дългът на “Топлофикация-София“ заплашва да остави държавата без газ

Клиенти на „Булгаргаз" са и други топлофикационни дружества, които...

Васил Велев: Трябва да се уплашим, за да сме адекватни

В сряда служебното правителство ще реши за българската позиция...