Мирослав Севлиевски: Зеленият сертификат е решение България да направи стъпка напред

Хората, които днес са на власт или които искат утре да са на власт, трябва да направят нещо, така че тази година да не се запомни като годината на закованите ковчези, отбеляза той

„Зеленият сертификат изглежда е единственото решение България да направи стъпка напред. Аз съм 100% „за“ зеления сертификат, независимо от политическата и административната какафония, която се случи“, заяви в предаването „Лице в лице“ Мирослав Севлиевски – бивш министър на енергетиката.

„Хората, които днес са на власт или които искат утре да са на власт, трябва да направят нещо, така че тази година да не се запомни като годината на закованите ковчези“, отбеляза той.

По думите му има истински враг срещу нас и това е коронавирусът, срещу който трябва да се бием като на война.

„Нека да признаем, че има наука и целият модерен свят се ваксинира близо 100% навсякъде, само ние смятаме че сме по-умни от италианците, от германците, в САЩ вече говорят за трета доза. Всички искаме да не нарушаваме начина си на живот, да върнем старото нормално. Това вероятно може да се случи само с ваксини и дай боже науката да намери и лекарство срещу коронавируса“, посочи Севлиевски.

България трябва да реши проблема с истинската политика – с изтичането на мозъци, с включването на повече хора в икономиката и подобряване на образованието, смята бившият министър.

Подобни статии

Кристалина Георгиева: Омикрон може да забави възстановяването на икономиката

Разпространението на варианта Омикрон може да доведе до забавяне на темпото...

Още в катергорията