На какво мирише настъпващата смърт?

Учени посочиха коя е миризмата на смъртта

Ново проучване на британски учени е било посветено на „миризмата на смъртта“ – специфичен аромат, чрез който можете да разберете за наближаващата смърт, пише zdrave.to.

Научната работа е представена от екип на Училището по психология към Университета в Кент, който се ръководи от Арно Уизмар.

Уизмар и колегите му провели експеримент с доброволци, които били изложени на различни миризми. По-конкретно на субектите било дадено да подушат путресцин (миризма на гниеща плът), вода и амоняк. Оказало се, че миризмата на путресцин, която се счита за изключително неприятна, предизвикала огромно безпокойство у изследваните.

„Когато човек е близо до смъртта, тялото му се „разпада“ и по време на този процес се отделят различни неприятни миризми. Една от тях е миризмата на гниене. Именно този аромат на гниене може да се счита за миризмата на наближаваща смърт, “, казва Уизмар.

Учените освен това установили, че миризмата на трева често се свързва с миризмата на предстояща смърт при хората.

Смята се, че хората имат древен обонятелен рецептор, който по някаква причина се активира малко преди края на живота. Освен това активирането на този рецептор може да се случи дори година преди смъртта.

„Хората подсъзнателно започват да се променят, когато усетят аромата на предстояща смърт. Оказва се, че хората, без да осъзнават, показват времето на смъртта си“, добавя Уизмар.

Подобни статии

Времето днес 04.12.2021

Днес преди обяд на отделни места в Западна България все още...

Още в катергорията

Времето днес 04.12.2021

Днес преди обяд на отделни места в Западна България...

Хороскоп за 04.12.2021

Овен Днес не трябва прекалено много да се надявате на...

Павел Глоба с краткосрочна прогноза за всяка зодия

Ето какви важни неща ще се случат на представителите...