Не можете да се справите с алергичните си реакции и чувствителната си кожа? Експертите имат решение!

La Roche-Posay представя нова гама продукти Toleriane Dermallergo, предназначени за хидратиране на чувствителна кожа, склонна към алергии

Според оценката на Световната здравна организация, една трета от днешното население е засегнато от някаква форма на алергия, от които цели две трети имат и кожни прояви. Какво е важно да знаем за чувствителната кожа и увредената кожна бариера, и какви са препоръките на специалистите, не само през алергичния сезон, но и през цялата година – разкрива доц. д-р Жана Казанджиева, специалист по дерматология.

Алергиите се превръщат в обща тема за все по-голям брой хора, а статистическите прогнози на Световната здравна организация показват, че до 2050 г. всеки втори човек ще страда от някаква форма на алергия. Алергията се определя, като свръхчувствителност към чужди, безвредни за организма вещества, които са неправилно идентифицирани от имунните клетки като заплаха, напр. инхалирани алергени, фактори от външната среда, определени хранителни съставки, ухапвания от насекоми, лекарства и др.

Алергичните симптоми могат да се проявят върху една или повече органни системи и в голяма част от случаите те се отразяват и върху кожата. През живота си повече от 50% от хората се сблъскват с кожна алергия или развиват някаква форма на кожна непоносимост, тъй като тя е и най-изложена на всички външни фактори и алергени. Тези симптоми почти сигурно се появяват в случай на нарушена естествена кожна бариера, обяснява доц. д-р Жана Казанджиева:

СЗО изтъква като причини урбанизацията, контакта с много и различни козметични и хигиенни продукти, употребата на множество дезинфектанти и измивни средства, храните и лекарствата. Контактните алергични екземни реакции са сериозна причина за дискомфорт и е необходимо грижливо да избираме  продуктите, които нанасяме върху кожата.”

Ново  мащабно проучване, разкрива че алергичните кожни реакции се срещат по-рядко и в по-лека клинична форма при деца и юноши, израстващи във ферми или селски райони. Въпреки че се смята, че развитите индустриални градове са основните алергични точки поради увеличения брой алергени, това изследване обръща внимание на факта, че населението, което расте и живее в градските райони, развива по-слаб естествен имунитет и кожата им е по-склонна към по-чести и бурни алергични реакции.

Коментирайки най-типичните форми на алергии сред населението в градските райони доц. д-р Казанджиева посочва:

Факторите на околната среда са изключително важни. Не случайно се прогнозира че един ден кожният микробиом ще бъде допълнение на пръстовия отпечатък, заради начина по който отразява промените в организма и околната среда.

Ето защо, според нея, за популацията от деца и възрастни, живеещи в градски райони, които имат чувствителна кожа, склонна към алергични реакции, е особено важно да се включат в ежедневната рутинна грижа продукти, които действат за укрепване на кожната бариера.

При чувствителната, нетолерантна кожа се нуждаем основно от специализирана козметика, без консерванти, оцветители и емулгатори. При нанасянето ѝ пациентът трябва да усеща комфорт като „втора кожа“, препоръчва доц. д-р Казанджиева.

#МОЯТАСЛАБОСТЕМОЯТАСИЛА – РЕШЕНИЕТО ПОД ФОРМАТА НА НОВИЯ TOLERIANE DERMALLERGO КРЕМ

Вдъхновени от проучването, което установява, че децата от селските райони развиват по-силен имунитет на кожата от децата, израстващи в градски райони, експертите от лаборатории La Roche-Posay се насочват към намирането на най-доброто решение на проблема с чувствителната кожа, склонна към алергии, въз основа на науката за микробиома и разработват революционен нов хидратиращ продукт: грижа, предназначена за възстановяване и укрепване на кожната бариера – Toleriane Dermallergo крем, който тази есен ще бъде на рафтовете на оторизирани аптеки в България.

Богатата и гладка текстура на Toleriane Dermallergo крем с термална вода La Roche-Posay позволява лесно нанасяне, а специално балансираната му формула, без парфюм и без алкохол, се основава на две ключови съставки – невросенсин и сфингобиома.

Невросенсинът е активна съставка, отговорна за успокояване на кожата и намаляване на усещанията за дискомфорт, които съпровождат този тип състояние на кожата.

Сфингобиомата е активната съставка, с произход от термалната вода La Roche-Posay, която е отговорна за възстановяване на нарушената кожна бариера и помага за възстановяване на баланса на кожния микробиом.

Toleriane Dermallergo крем е предназначен за дневна и вечерна грижа, на предварително почистена кожа на лицето, зоните около очите и шията, като по този начин осигурява хидратиране на кожата за 48 часа. Резултатите от дерматологичните тестове на тази нова звезда от гамата Toleriane, потвърждават ефикасността на продукта – бързо намаляване на зачервяването и дългосрочно предотвратяване на проявяването на алергични кожни симптоми. До 77% от анкетираните посочват, че директната ефикасност на продукта върху кожата им значително подобрява качеството им на живот.

Вземайки предвид най-специфичните нужди на различните типове кожа, експертите от La Roche-Posay са направили Toleriane Dermallergo наличен в три варианта, които според текстурата отговарят на различни типове чувствителна кожа. Така Toleriane Dermallergo крем се препоръчва за хора със суха до много суха кожа, Toleriane Dermallergo лек крем за тези с нормална до суха кожа, докато Toleriane Dermallergo флуид е предназначен за потребители с комбинирана и мазна кожа.

Допълнителна информация за продуктите от тази гама, както и други от марката La Roche-Posay, можете да намерите на официалния уебсайт на La Roche-Posay.

 

      Информативна препоръчителна цена:

      Toleriane Dermallergo крем: 39,60 лв.

              Toleriane Dermallergo лек крем: 39,60 лв.

   Toleriane Dermallergo флуид: 39,60 лв.

Toleriane Dermallergo за околоочен контур: 35,60 лв.

           Toleriane Ultra Dermallergo серум: 48,65 лв.

Подобни статии

Времето днес 21.01.2022

Днес, по преминаващия студен атмосферен фронт, на много места в Южна...

Още в катергорията

Времето днес 21.01.2022

Днес, по преминаващия студен атмосферен фронт, на много места...

Хороскоп за 21.01.2022

Овен Що се отнася до любовта, в живота Ви е...

Защо мозъкът ни предпочита вкусната пред здравословната храна?

Самоконтролът може да не е единственият фактор при избора...