Нинова: Пишат ми хора, които питат защо мълчим за мерките, въведени от служебния здравен министър

“Искам да припомня следното: зеленият сертификат бе обявен на 19 октомври. Веднага на другия ден в 8.00 сутринта първи от всички заявихме позиция против и поискахме оставката на Кацаров”

Ето какво още публикува във фейсбук профила си лидерът на БСП Корнелия Нинова:

Пишат ми хора, които питат защо мълчим за мерките, въведени от служебния здравен министър. Искам да припомня следното: зеленият сертификат бе обявен на 19 октомври. Веднага на другия ден в 8.00 сутринта първи от всички заявихме позиция против и поискахме оставката на Кацаров:

Позиция на Изпълнителното бюро на БСП

Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на „зелен сертификат“ по този необмислен начин е неприемливо и неработещо.

Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани?

Настояваме решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново. Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме да подаде оставка.

Корнелия Нинова, фейсбук

Подобни статии

Зам.-председателят на НС Цончо Ганев: Започваме да се борим за премахването на зеления сертификат

Налага ни се силово една неизвестна субстанция, коментира анти ковид ваксините...

Още в катергорията

Кеворк Кеворкян: Снимка с Херо

Намериха си и подходящите балами за коалиционни партньори. Хората...

Кирил Петков: 180 страници е документът за коалиционното споразумение

Надявам се следващата седмица да имаме предложение за кабинет,...