Нинова: Подкрепяме Радев, но няма да спестим нито една критика към служебния кабинет

Кирил Петков да каже: Излъгах като подписах декларацията, а не „Няма да нося отговорност“, заяви още лидерът на левицата

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подложи на унищожителна критика действията на някои от служебните министри.

„Подкрепяме Радев, но няма да спестим нито една критика към служебния кабинет. Нито едно правителство не е свещена крава“, категорично зяави Нинова.

Тя подчерта, че правителството не се справя в областта на енергетиката и попита какви са действията на министъра срещу летящите цени на енергоносителите. „Най-важният проблем е за цените на тока и стоките от първа необходимост. Има цени на борси, на които не можем да влияем, но на вътрешна база можем. Предлагаме намаление на данъците за следващите 6 месеца, както и помощи за електроенергия“, разкри Нинова моменти от плана на БСП за първите 100 от слудващото управление.

 

Нинова не спести критики към правителството за бездействието по заседналия край Яйлата кораб.

 

Нинова заяви, че не е разговаряла лично с Кирил Петков и Асен Василев. „Задължително трябва обаче да има правителство, кризата се задълбочава.“ Но се изказа против раздаването на постове от екрана, какно прави в последните дни Кирил Петков. Разкритикува и деленото на хората на „почтени“ и останали.

Кирил Петков да каже: Излъгах като подписах декларацията, а не „Няма да нося отговорност“, заяви още Нинова.

В момента „Продължаваме промяната“ подписват предизборно споразумение за постове, започват спорове помежду им. Работа на партиите и на парламента е да решат всички други въпроси.

Ако парламентът се формира по средата на ноември месец, ще имаме много късо време за приемане на бюджета за 2022 г. Нито един от политиците освен БСП не говори по тази тема, подчерта лидерът на БСП Според нея, ако се изслушват министри или има спор по сформирането на комисиите, времето няма да стигне за приемането на бюджета за 2022 г. Отсега трябва да започнем разговори за бюджета, за стоките и услугите, призова Нинова.

БСП са готови на диалог и разговор за намаляване на ДДС на енергоносители, намаляване на данъците и помощите за енергийно слабите хора. В България как тече в момента политическия диалог – кой, с кого, раздават се постове, даже главен прокурор назначават. Това е неработещо, но не е и полезно, категорична бе Нинова.

В момента БСП работи по проект за бюджета за 2022 година. От опит знаем как се правим, можем, готови сме, но времето ни притиска. Сега е времето за важни решения, декларира готовността си Нинова.

След изборите, БСП са готови да разговарят с всеки. Странен е фактът, че Продължаваме промяната сключват предизборно споразумение, след като дори не са представили програмата си. Какво ще правим с работещите хора, самоосигуряващите се, какво ще правим с Мариците. Няма го този разговор, недоумява Нинова.

По отношение на президентските избори и дали спечелването на втория мандат на Румен Радев-Илияна Йотова ще е по-лесен, Нинова, смята, че ще бъде по-трудно. И проф. Анастас Герджиков, и Лозан Панов не са личности за подценяване. Сега ще бъде по-трудно, очаква Нинова.

Областната управа на София води дело за наем срещу БСП. Партията ще си търси правата в съда.

Във връзка със скандала „Досиетата Пандора“, Нинова заяви, че темата няма значително да повлияе на изборите. Правилният ход е да се направи разследване, да се изнесе цялата истина, но мнението на БСП е, че трябва да се вземат по-сериозни мерки, защото проблемът е хроничен. Истинското решение е закриване на офшорните зони, смята Нинова. Не е нормално това, трябва да се получи правилната информация в една правова държава. Ако се стигне до данни за пране на пари трябва да има наказателна отговорност, разследване и съд, настоя Корнелия Нинова.

„Не желаем предизборно споразумение, явяваме се като „БСП за България“, категорична бе лидерт на левицата.

Снимка: БНТ

Подобни статии

Пеканов потвърди, че няма да прави партия, поел ангажимент само за служебния кабинет

Според него огромна част от предизвикателствата на икономиките се решават на...

Още в катергорията