Окръжна прокуратура Варна образува досъдебно производство за хакерските атаки срещу сайта “Афера”

В началото на месеца сайтът „Афера“ на разследващата журналистка Веселина Томова претърпя няколко пъти хакерски атаки

Окръжна прокуратура – Варна ръководи досъдебно производство за извършени хакерски атаки срещу сайта „Афера“, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Окръжна прокуратура-Варна ръководи досъдебно производство по чл. 319д във връзка с чл. 26, ал. 2 от НК за извършени хакерски атаки срещу информационен сайт, уточняват от обвинението.

Сигнал за сериозни проблеми в работата на информационния сайт е постъпил на 15 октомври 2021 година. Незабавно е образувано досъдебното производство, като работата по него е възложена на териториалната структура на „Главна дирекция борба с организираната престъпност“ при МВР във Варна.

Според първоначалната информация се касае за поредица от хакерски атаки от различни държави, които сериозно затрудняват работата по електронния сайт и на моменти възпрепятстват достъпа на потребители до него.

Припомняме, че в началото на месеца сайтът „Афера“ на разследващата журналистка Веселина Томова претърпя няколко пъти хакерски атаки.

Както и по времето на Боко Тиквата, така и при сегашните „огледални образи“ съм сама. Това не е хленч, нито оплакване – свикнала съм!, това е илюстрация на фалшивата „доктрина“ за „свобода на словото“, изповядвана от „правилните“ десносектантски и всякакви „важни“ медии – никой извън тяхната секта не е важен.

По-страшното е обаче, че отново единствена АФЕРА е остра опозиция и отново, както някога, в началото на ГЕРБ, когато всички ръкопляскаха и се радваха на Боко Тиквата, аз съм „лузър“, с който се разправят – властите – брутално, медиите – слугински и услужливо на Властта, мълчейки.

А още по-страшното е, че при наличието на такава „маса“, наречена „народ“, вече няма никакъв смисъл от битката. Бисери не се хвърлят на свине…“, написа по повод атаките Веселина Томова във фейсбук профила си.

 

Подобни статии

Васил Димитров от „Евролаб“ ще сезира прокуратурата, след като депутат от ПП заговори за подкуп и контрабанда

Ескалира напрежението около лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево“, след като правителството...

Още в катергорията

Петков: „Газпром” може да е предложил различни условия за отделните страни

Министър-председателят Кирил Петков се срещна с италианския си колега...