От ИТН отново обвиниха Христо Иванов

Как да работиш с някой, който те обижда и обвинява в нещо, което не е така?, пита Станев

Провалът на очакванията за кабинет на „Има такъв народ“ в 46-ото Народно събрание е заради политическото поведение на Христо Иванов от „Демократична България“ и хората от коалицията на Мая Манолова, каза заместник-председателят на партията Филип Станев. Той не приема за верни данните на социолози за сериозен отлив на доверие от ИТН и от никой друг, при положение, че преговорния процес за съставяне на правителство не бил провален от неговата партия.

Филип Станев, който е бил участник в преговорите, недоумява какво е накарало Христо Иванов да излезе с декларация за „дългата ръка на ДПС“ в бъдещото правителство, след като вече е било постигнато разбирателство с всички партии на протеста, включително на експертно ниво. Станев казва, че след това са започнали претенции от „Демократична България“ за одобряване на министрите в кабинета. Според него ако Иванов има доказателства, вече е щял да ги направи обществено достояние. „Как да работиш с някой, който те обижда и обвинява в нещо, което не е така?“, пита Станев. Въпреки това ИТН ще работи в следващото Народно събрание със същите партии, включително и с „Продължаваме промяната“. Ако следващото правителство обаче не е с мандата на ИТН, това може да стане само след споразумение, което да визира политическото и експертно участие на партията в кабинета.

Заместникът на Слави Трифонов в партията е убеден, че кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент няма да доведе до успех за ГЕРБ. ИТН обяви, че подкрепя Румен Радев, а Филип Станев е член на инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Радев за втори мандат по-рано тази седмица.

Откри ли ИТН свои грешки след участието в два поредни парламента?

Лидерски дебат между Слави Трифонов и Бойко Борисов. Подкрепяте ли такава идея?
Защо ИТН не номинира свои кандидати за президент и вицепрезидент?

Каква партия е ИТН – лява или дясна?

Подобни статии

Емануил Йорданов: Искрено съжалявам, че Бойко Рашков не беше избран за главен прокурор

Изборите показаха какво се случва с партиите, които не оправдават доверието,...

Още в катергорията