„Политико“: ГЕРБ са първи с 23%, БСП излизат на второ място с 15%

Как би изглеждал следващият парламент според “Politico”, ако изборите бяха днес, разкрива новото проучване на авторитетното европейско издание

ГЕРБ запазва първото се място с 23%.ъТвърдо второто място се заема от БСП с 15%.
ИТН се срива на трето място с 14%.

Новата формация на дуото Петков/Василев „Продължаваме промяната” се класира на четвърто място съ13%. Няма промяна в подкрепата за “Демократична България”  – 12%, и за ДПС – 11%

“Изправи се.БГ! Ние идваме!” е на ръба на влизането в парламента с 4%

Данните на „Politico“ обхващат картината в страната до 26 септември. И брюкселското издание показва, че по всяка вероятност новият играч на политическата сцена, зад който застана “дуото от Харвард”, черпи електорат по-скоро от най-логичния си съюзник в лицето на “Демократична България” и “Има такъв народ”, за които упорито се твърди, че са разочаровали избирателите си.

Крахът в доверието към ИТН започна още с действията на формацията на 12 юли – ден след изборите за 46-тото Народно събрание. Загуба на електорат се отчита основно, след като бе обявен окончателният вариант на правителството, предложено от ИТН.

След като няколко родни социологически агенции отчетоха възход за БСП, това се потвърждава и от “Politico”, които отреждат на водената от Нинова формация второто място.

На твърд електорат разчитат и от ДПС, както и от ГЕРБ.

Борисовата формация в момента е на “гребена на вълната”. Според “Politico” партията на Борисов е доста пред опонентите си. Тя е достигнала максимална консолидация на ядрото си и не е помръднала от спечелените през юли 23%.

Източник: pik.bg

Подобни статии

Васил Димитров от „Евролаб“ ще сезира прокуратурата, след като депутат от ПП заговори за подкуп и контрабанда

Ескалира напрежението около лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево“, след като правителството...

Още в катергорията

Доц. Мангъров: Това вече го играхме! Маймунска шарка никога не е била особено опасна инфекция!

Материал за размисъл: По повод плашещите изказвания на някои изтъкнати...