Румен Петков: Кирил Петков е престъпник!

“Той онагля до степен да иска Конституционният съд да го конституира като страна. На големия артист му трябва голяма сцена и той използва сцената на правителството, за да блесне чрез медиите, а сега иска по-голямата сцена на Конституционния съд. Метреси като Кирил Петков имат едно място и то в България е отдавна затворено“, допълва Румен Петков пред „Труд“.

„Хронологията е следната – на 10 юли Кирил Петков подписва пред медиите меморандум с онзи албанец, маскиран като немец за завода в Ловеч. На 15 юли правителството взема решение да упълномощи Кирил Петков да подпише такъв меморандум и на въпроса, който аз зададох до министъра на икономиката Кирил Петков, той отговаря, че меморандумът е подписан на 20 юли. Значи, на 10 юли е подписал салфетка или нещо друго? Питам и настоящия министър на икономиката, в чиято енергия вярвам, какво е подписал на 10 юли пред медиите“, пита още гневен той.

“Второ, Кирил Петков на 13 август обяви, че се е консултирал с конституционен съдия относно казуса с двойното си гражданство и конституционният съдия го е посъветвал, че няма никакъв проблем. А сега иска да отиде в Конституционния съд – лъжец. Не се е консултирал с никой конституционен съдия. Аз апелирам оттогава до сега да каже с кой конституционен съдия се е консултирал, но той мълчи, защото няма такъв. И България трябва да разбере, че лъжците нямат място в обществения живот. И в публичните регистри на България до ден днешен Кирил Петков е български и канадски гражданин. И това е лесно проверимо, т. е. българската държава не е информирана за нищо като решение от канадска страна. Конституционният съд задължи Кирил Петков да представи до 9 октомври документите, с които разполага. Той като че ли не е представил още нищо, той иска само да плува в медийната лекота“, продължава с темата с двойния гражданин Румен Петков.

“Започваме с това, че Кирчо и Кокорчо измамиха президента, и завършваме с това, че президентът допусна да бъде измамен“, отговаря кратко Румен Петков как така под носа на президента и на служебния премиер, изведнъж се оказа, че служебни министри и техни заместници са ползвали едва ли не като инкубатор министерския съвет, за да организират политическата си кампания за новите предсрочни парламентарни избори.

“Единият е лъжец и измамник, имам предвид Кирил Петков. И то лъжец и измамник с мащабите на престъпник, защото всеки, който престъпва българската Конституция, а в случая имаме и попълване на документ с невярно съдържание, е престъпник. Точка. И се обръщам към медиите, да престанем да създаваме уют на престъпниците. Не е “голяма работа“ въпросът с гражданството, господа, от тази или онази телевизия. Не така скъпи неправителствени организации. По този начин самият Кирчо, както му казват близките му, които по каква причина са му близки, аз като средно информиран български гражданин имам известна представа, та той каза „Аз не се чувствам виновен“. А ако питаме онзи, който отнесе трите жени в Стара Загора дали се чувства виновен и той също каже, че не се чувства виновен? Къде отиваме? Има ли престъпление? Има. Точка. Повдигане на обвинение, арест, присъда. Всичко останало е участие в шантаж на българското общество. А каква ще бъде шайката, единият ще разнася продукти, другият ще разнася поща, третият ще разнася присъди – всеки от тях ще разнася по нещо, но всеки от тях ще получи това, което заслужава“, продължава гневно да коментира Петков.

“Единственият партньор, който Кирил Петков заслужава, е килията. Той е престъпник. Но ако Мая Манолова иска да си общува с престъпници, ох, грях ми е на душата, познавам я от по-малко от 20 години. Интересен ми е постът, който ще бъде предложен на Татяна Дончева. Ох, нея я познавам повече от 20 години“, разби той и намеренията на Татяна Дончева и Мая Манолова да са бъдещите партньори на формацията на тандема Петков-Василев..

Подобни статии

Д-р Димитър Петров: През октомври МС отхвърли идеята на Кацаров за педиатрия в „Лозенец“

Сега служебният министър се опитва да направи същото, но еднолично, обясни...

Още в катергорията