Румен Радев от Стара Загора: Очаквам на изборите да победи демокрацията

Държавният глава Румен Радев коментира предстоящите президентски избори на 14 ноември. „Очаквам резултатът от тези избори да доведе до окончателно скъсване с проваления управленски модел“, посочи президентът, който е на посещение в Стара Загора за празника на града.

„Обществото ни очаква институциите ни да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България. Само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии, на различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на българските граждани“, допълни Радев, предава Fakti.bg.

Президентът посочи, че очаква кампания на идеи, а не на компромати, за да може всеки кандидат да разкрие кой всъщност за какво се бори и как ще го постигне.

Румен Радев коментира и тежкия инцидент с пострадали пешеходки в Стара Загора и заяви, че трябва като общество да обединим усилия, за да спрем агресията на пътя.

„Искам да изкажа своята съпричастност на лекарските екипи, които полагат грижи за тези млади хора и съответно искам да споделя, че това е едно изключително грозно явление – тази ненаказана война по нашите пътища. Това не е явление в Стара Загора. Има го и във всички градове на България. Трябва като общество да обединим усилия и да спрем тази необуздана агресия. Мога да кажа, че това е абсолютна престъпност и безотговорност към най-висшата ценност“, каза той.

„Искам да поздравя кмета г-н Тодоров за неговата решимост да се справи с това явление, за предприетите твърди мерки. Очаквам скоро да има резултат и Стара Загора да се превърне в пример как трябва да се борим с тези явления – със съоръжения по пътя, с видеонаблюдения така, че да преодолеем основния недостатък. Правилно казвате да има по-строги закони, но и в момента има закони. Проблемът е, че тези хора трудно се регистрират като нарушение и след това трудно се наказват. Затова видеонаблюдението трябва да бъде навсякъде така, че да може да се регистрират тези нарушения и съответно да има присъда“, допълни още държавният глава.

„Ще препоръчам на министъра на вътрешните работи още веднъж да преразгледат нормативната база, да предложат нови промени за още по-строги наказания, за по-ефективни механизми да се разкриват и регистрират тези нарушения и да бъдат внесени в следващия парламент“, посочи още Румен Радев.

Подобни статии

Румен Радев и сър Стюарт Пийч обсъдиха евроинтеграцията на Западните Балкани

Двамата бяха единодушни, че освен заплахите за сигурността, са налице и...

Още в катергорията

Румен Радев и сър Стюарт Пийч обсъдиха евроинтеграцията на Западните Балкани

Двамата бяха единодушни, че освен заплахите за сигурността, са...

МС реши: Държавната агенция за българите в чужбина отива към министъра на външните работи

Правителството определи „Български пощи“ ЕАД за стратегически обект от...

Освободиха зам.-министъра на отбраната Александър Петков

Това съобщиха от Министерски съвет Със заповед на министър-председателя Кирил...