Скандалната Ева Майдел изпълзя, за да критикува Радев, забрави далаверите на майка си и Бойко

Евродепутатката на ГЕРБ забрави ли за скандала, който разкри, че майката й внася негодни ваксини на „АстраЗенека”

„Един месец няма кой да извади заседналия кораб в Черно море и той вече създаде екологично замърсяване“. Това коментира евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел, която със свои колеги информира за еко катастрофата и в Европейския парламент.

„Няма кой да реагира на високите цени на тока, които заплашват да фалират българския бизнес и граждани. Десетки хора умират всеки ден от коронавирус, болниците са препълнени, а лекарите изнемогват. Няма държавна реакция. Затова пък Румен Радев показа, че може да направи 50 лицеви опори за 1 мин. пред ученици“, заявява евродепутатката на ГЕРБ, цитирана от Пик.

Майдел обаче забравя за далаверите на собствената си майка, да не говорим, че и дума не обелва за десетките разкрити корупционни сделки на управлението на Бойко Борисов.

Нека напомним, че в началото на годината гръмна супер скандал, който разкри, че майката на Ева Майдел внася негодни ваксини на „АстраЗенека”. Скандално лоби за масово поставяне не на иРНК ваксините, произведени от „Модерна“ и „Пфайзер“, а на далеч по-евтините векторни на „АстраЗенека“, лъсна от Търговските регистри през януари т.г. в разгара на поредния пик от заразени.

Чакаме ваксините на АстраЗенека на майката на евродепутатката Ева Майдел :: Здраве и култура

Оказа се, че България разчита предимно на тях с очакваните над 4,5 милиона дози до средата на годината, заради евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел… чиято майка е изпълнителният директор на „АстраЗенека“ за страната, предаде Lupa.bg в началото на годината.

Въпреки че Европейската агенция по лекарствата все още не е обявила, че пуска в ход тези ваксини, държавните ни органите разчитат именно на тях, за да пристъпят към третата, четвъртата и петата фаза на имунизационния процес срещу COVID-19.

Особено на фона на съобщенията от далечна Австралия, че там тази ваксина не е приоритетна заради данните, че предоставя едва около 70% защита от развитието на усложнения от коронавируса, за разлика от информационните РНК ваксини с над 95 на сто.

Какво се случва?

Зоя Георгиева Паунова е майка на Ева Майдел и от 2010 г. е представител на фарма концерна за България. Там е и Марио Илиев, който е представител на завод, работещ с „АстраЗенека“, като едновременно с това е и регистриран застъпник на ГЕРБ.

Първата доставка у нас щяла да бъде от около 500 000 дози, които трябва да са достатъчни за 250 000 нашенци. Лично шефът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев потвърди, че имунният отговор при тази ваксина е по-слаб, отколкото при останалите.

И Австралия, и Бразилия на този етап отказаха регистрация на гиганта и чакат допълнителни клинични проучвания за ефикасността й.

 

Подобни статии

Уличиха в лъжа общинския съветник от Провадия Коста Владимиров

„Общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Провадия Коста Владимиров ни...

Още в катергорията

Уличиха в лъжа общинския съветник от Провадия Коста Владимиров

„Общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС в Провадия Коста...

КПКОНПИ проверява Иван Христанов за конфликт на интереси

КПКОНПИ започва проверка за установяване наличие на конфликт на...

Бащата на Георги Йомов остава за постоянно в ареста

Йомов е обвинен в хулиганство и закана за убийство Бащата...