Скандалната Ева Майдел изпълзя, за да критикува Радев, забрави далаверите на майка си и Бойко

Евродепутатката на ГЕРБ забрави ли за скандала, който разкри, че майката й внася негодни ваксини на „АстраЗенека”

„Един месец няма кой да извади заседналия кораб в Черно море и той вече създаде екологично замърсяване“. Това коментира евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел, която със свои колеги информира за еко катастрофата и в Европейския парламент.

„Няма кой да реагира на високите цени на тока, които заплашват да фалират българския бизнес и граждани. Десетки хора умират всеки ден от коронавирус, болниците са препълнени, а лекарите изнемогват. Няма държавна реакция. Затова пък Румен Радев показа, че може да направи 50 лицеви опори за 1 мин. пред ученици“, заявява евродепутатката на ГЕРБ, цитирана от Пик.

Майдел обаче забравя за далаверите на собствената си майка, да не говорим, че и дума не обелва за десетките разкрити корупционни сделки на управлението на Бойко Борисов.

Нека напомним, че в началото на годината гръмна супер скандал, който разкри, че майката на Ева Майдел внася негодни ваксини на „АстраЗенека”. Скандално лоби за масово поставяне не на иРНК ваксините, произведени от „Модерна“ и „Пфайзер“, а на далеч по-евтините векторни на „АстраЗенека“, лъсна от Търговските регистри през януари т.г. в разгара на поредния пик от заразени.

Чакаме ваксините на АстраЗенека на майката на евродепутатката Ева Майдел :: Здраве и култура

Оказа се, че България разчита предимно на тях с очакваните над 4,5 милиона дози до средата на годината, заради евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел… чиято майка е изпълнителният директор на „АстраЗенека“ за страната, предаде Lupa.bg в началото на годината.

Въпреки че Европейската агенция по лекарствата все още не е обявила, че пуска в ход тези ваксини, държавните ни органите разчитат именно на тях, за да пристъпят към третата, четвъртата и петата фаза на имунизационния процес срещу COVID-19.

Особено на фона на съобщенията от далечна Австралия, че там тази ваксина не е приоритетна заради данните, че предоставя едва около 70% защита от развитието на усложнения от коронавируса, за разлика от информационните РНК ваксини с над 95 на сто.

Какво се случва?

Зоя Георгиева Паунова е майка на Ева Майдел и от 2010 г. е представител на фарма концерна за България. Там е и Марио Илиев, който е представител на завод, работещ с „АстраЗенека“, като едновременно с това е и регистриран застъпник на ГЕРБ.

Първата доставка у нас щяла да бъде от около 500 000 дози, които трябва да са достатъчни за 250 000 нашенци. Лично шефът на Националния център по заразни и паразитни болести и член на НОЩ проф. Тодор Кантарджиев потвърди, че имунният отговор при тази ваксина е по-слаб, отколкото при останалите.

И Австралия, и Бразилия на този етап отказаха регистрация на гиганта и чакат допълнителни клинични проучвания за ефикасността й.

 

Подобни статии

Прокуратурата прекрати проверка на Иван Гешев по сигнал на Бойко Рашков

Рашков има право да обжалва отказа Прокуратурата прекрати проверката по сигнал на...

Още в катергорията

Прокуратурата прекрати проверка на Иван Гешев по сигнал на Бойко Рашков

Рашков има право да обжалва отказа Прокуратурата прекрати проверката по...

Извършват проверка в Община Стара Загора по сигнал за корупция

Служители на КПКОНПИ - Дирекция „Противодействие на корупцията“ извършват проверка в...

Изпратили сме в Спецпрокуратурата копия от подадените декларации за имущество и интереси от Кирил Петков

По повод изявление на говорителя на Специализираната прокуратура, разпространено...