Скандалът с българския филм за „Оскар“ стигна до Холивуд

По-рано Теодор Ушев обяви избора на филм за нелегитимен

Спорът относно избора на българското предложение за „Оскар“ достигна и до Холивуд. Това се случи, след като престижното издание Deadline представи казуса пред гилдията в САЩ.

Списанието представя гледната точка на Теодор Ушев, който обяви избора за нелегитимен заради липсата на дискусия от страна на комисията към НФЦ. В публикацията са цитирани още тезите на Светла Ганева, Мина Милева и Весела Казакова, председателят на журито проф. Божидар Манов и др.

Изданието Deadline се доказа като най-чувствително към темите за българското кино в САЩ. Това се дължи и на факта, че един от главните редактори на списанието е българската журналистка Нели Андреева, пише Епицентър.

Самата медия не взима отношение във връзка с двата филма, оспорващи правото да се явят на 94-ите награди „Оскар“. Това са „Страх“ на Ивайло Христов и „Жените наистина плачат“ на Мина Милева и Весела Казакова, като комисията отреди на първия от тях да се представи пред Американската киноакадемия. Междувременно лентата на двете дами с участието на Мария Бакалова постигна огромен успех на Запад през последните месеци.

Подобни статии

Почитаме Света Варвара

На 4 декември православната църква почита света Варвара, която е покровителка на...

Още в катергорията

Почитаме Света Варвара

На 4 декември православната църква почита света Варвара, която е...

Почина актрисата Надя Савова

Тъжната новина съобщиха от Младежкия театър На 85 години почина...

Семейство Gucci се възмутиха от филма на Ридли Скот

Британският режисьор не им остана длъжен и защити работата...