Скарлет Йохансон и Дисни постигнаха споразумение

Скарлет осъди Дисни заради нарушения в договора им за „Черната вдовица“

Актрисата Скарлет Йохансон и компанията „Уолт Дисни“ постигнаха споразумение по делото за „Черната вдовица“, съобщиха световните информационни агенции. Условията на споразумението не бяха огласени, пише БТА.

Скарлет Йохансон заведе дело срещу „Дисни“ през юли и обвини компанията, че е нарушила договора ѝ, като е пуснала филма в стрийминг канала Дисни + едновременно с излизането му в киносалоните. Заради това хонорара ѝ за филма беше значително намален, защото се основава частично на приходите от киносалоните.

„Дисни“ отговори, че жалбата ѝ е безпочвена и студиото е спазило условията на договора. Компанията изтъкна също, че жалбата на Йохансон демонстрира „грубо незачитане“ на рисковете за публиката по време на пандемията от COVID-19.

Спорът между актрисата и „Дисни“ се следеше внимателно в Холивуд, защото медийните компании искат да разширят стрийминг услугите си, предлагайки първокачествени продукции.

Филмът „Черната вдовица“ излезе на екран на 9 юли. Приходите от него в киносалоните са над 378 милиона щатски долара. От стрийминг е донесъл около 60 милиона долара през първите 20 дена. Скарлет Йохансон изпълнява главната роля във филма.

Скарлет Йохансон зае първо място в класацията на сп. „Форбс“ за най-високоплатените актриси през 2018 г. и 2019 г. Доходите ѝ от юни 2018 г. до юни 2019 г. бяха 56 милиона долара.

Подобни статии

Апостол Карамитев – далеч от суетата, с обич към живота

Отбелязваме 98 години от рождението на именития актьор Любимецът на българското кино...

Още в катергорията

Апостол Карамитев – далеч от суетата, с обич към живота

Отбелязваме 98 години от рождението на именития актьор Любимецът на...

Николай Петев: И ето – седнал съм по риза на ръба на човечеството…

8 години без Николай Петев НЕ МЕ ЛИ ПОМНИШ? Една сутрин,...

Избраха българското предложение за Оскар – „Страх“ на Ивайло Христов

Филмът взе голямата награда на 38-ото издание на фестивала...