Стефан Янев свика Съвета за развитие

Ще бъдат разгледани Националната програма за развитие „България 2030“, отчетът на Националната програма за развитие „България 2020“, заяви премиерът

След днешното заседание на Министерски съвет по темите от дневния ред ще направим заседание на Съвета за развитие. Това обяви служебният премиер Стефан Янев в началото на днешното редовното седмично заседание на кабинета, предаде Novini.bg.

Съветът за развитие е създаден с постановление от 2010 г., като председател на този Съвет е министър-председателят, участват министри и зам.-министри в определени области. Секретар на Съвета е началникът на политическия кабинет на министър-председателя. Задачата на този Съвет е да развива и подготвя основни координиращи документи за държавата и в частност Националния план за развитие, който действа до момента с хоризонт „България 2020“, както и да подготви Националната програма за развитие „България 2030“, уточни Янев.

В рамките на този Съвет ще бъдат разгледани подготвените документи, в частност Националната програма за развитие „България 2030“, отчетът на Националната програма за развитие „България 2020“, както и ще бъдат коментирани възможностите и необходимостта от национални проекти за инвестиции, които евентуално да бъдат финансирани от държавата с нейните инструменти през следващите години, ако има такива, заяви премиерът.

Той съобщи, че в днешното заседание на Министерски съвет ще участват областни управители. Тече интензивна подготовка за изборите и трябва да чуем тяхното мнение и проблеми, за решаването на които Министерски съвет може да помогне, отбеляза Стефан Янев.

Подобни статии

Рая Каназирева от ДКК сезира Лаура Кьовеши заради решенията на Караганева

"Тази папка е в президентството, при премиера, в ДАНС и в...

Още в катергорията

Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно Заседанието...