Тошко Йорданов: Най-голям шок за мен бе промяната на позицията на ДБ

Персонална отговорност за несъставяне на кабинета има Христо Иванов и медийната група около Прокопиев, посочи зам.-председателят на ИТН

Появата на нов политически субект е прекрасно за страната. Така Тошко Йорданов от ИТН коментира участието на „Продължаваме промяната“ на предстоящите избори. Той бе гост в „Седмицата“ на Дарик радио.

Според него обаче е притеснително изявлението, че те биха работили с ГЕРБ, ако ГЕРБ се промени.

Не сме си изпускали нервите, всичко което сме казвали е осъзнато, не е емоционален ход. Така Тошко Йорданов коментира въпроса, дали е от партията му не са били прекалено нервни.

Той обясни, че най-големият шок за него е била промяната в позицията на Демократична България. Оказа се, че те за две седмици са си променили мнението и атакуваха Николай Василев, допълни той.

От Плана за възстановаване и развитие е имало идея за отклоняване на пари към определени хора, посочи Тошко Йорданов, като каза, че това са спекулации и подозрения и допълни, че Христо Иванов в прав текст е поискал да има негови представител в кабинета.

Персонална отговорност за несъставяне на кабинета има Христо Иванов и медийната група около Прокопиев, каза още Йорданов.

По друг начин ще работим с медиите, поведението ни ще е различно и ще се опитаме да постъпим правилно при новата ситуация.

Като персонална грешка Тошко Йорданов определи, че не са разказвали на хората, какво се е случвало в парламента.

В ефира на Дарик Йорданов каза, че се извинява на избирателите, че не са успели да разкажат какво се случва в парламента, той се извини и на останалите партии, че няма да правят договорки и не работят по техния си начин и, че не играят като тях.

Каквото и да се случи ние трябва да проявим смирение и копромиси, за да има стабилно управление, посочи още той.

Тошко Йорданов коментира и случая с Петър Илиев и разкритията за това, че в негов труд са открити откъси от труд на друг учен.

Според него и двамата нови кандидати за президентския пост, ще ядат углушителен бой на предстоящите избори от президента Радев.

Подобни статии

Свиленски: Спекулации са имената на министри по медиите

По думите му в понеделник и вторник ще има срещи на...

Още в катергорията

Свиленски: Спекулации са имената на министри по медиите

По думите му в понеделник и вторник ще има...

Балтова: Активният зимен сезон започва в средата на декември

Разработени са указания за местата за настаняване, както и...

Проф. Аргирова: Омикрон се разпространява около 3 пъти по-бързо

По думите й засегнати са предимно млади хора и...