Янаки Стоилов: Решението на Герджиков ме изненада

Всеки, който призовава за обединение на партии и хора, трябва да попита дали мнозинството от българските граждани са съгласни да се обединят с олигархията, посочи той

„Изненадан съм от решението на проф. Анастас Герджиков. До този момент той е странял от политиката“.

Това коментира правосъдният министър Янаки Стоилов по „Нова телевизия“ във връзка с решението на ректора на Софийски университет да се впусне в битката за „Дондуков“ 2.

„Проф. Герджиков е утвърден учен и преподавател. Сега той ще бъде оценяван като политик. Основаната дилема на предстоящите избори е дали да бъдем „за” премахване на сегашния порочен модел на управление или за неговото запазване. Всеки, който призовава за обединение на партии и хора, трябва да попита дали мнозинството от българските граждани са съгласни да се обединят с олигархията”, поясни Стоилов.

На въпрос дали Лозан Панов е подал оставка, тъй като има информация, че именно той е възможната кандидатура на „Демократична България” за президент, Стоилов заяви следното:

„Той няма как да я подаде, тъй като това може да стане най-рано другата седмица. Не мисля, че Темида ще забави гласуването. По-добре щеше да той да води борбата за промяна на съдебната система до изтичане на мандата му, но това е негова преценка”.

В Бюрото за защита на свидетелите няма напрежение и кадрови проблеми, увери министърът на правосъдието.

Кадър: NOVA

Подобни статии

Емануил Йорданов: Искрено съжалявам, че Бойко Рашков не беше избран за главен прокурор

Изборите показаха какво се случва с партиите, които не оправдават доверието,...

Още в катергорията

Преговори за кабинет: Среща на лидерите на ПП и ДБ

Очакванията са до откриване на 47-то Народно събрание в...

Новозаразените с коронавирус за последнoто денонощие са 2681

Като излекувани са посочени 2557 души 2681 са новите случаи...