Асен Василев: „Продължаваме Промяната“ ще издигне Кирил Петков за премиер

Изненадата в изборните резултати се дължи до голяма степен на скрития вот и страха на гражданите да кажат за кого биха гласували, смята той

Асен Василев препотвърди кандидатурата на „Продължаваме Промяната“ за Кирил Петков за премиер и добави, че смята себе си за най-полезен за финансовото министерство. Това съобщи той в ефира на „Нова телевизия“.

И добави, че разговори за разпределяне на министерства все още не са водени.

Изненадата в изборните резултати се дължи до голяма степен на скрития вот и страха на гражданите да кажат за кого биха гласували, смята той.

„Хората се страхуваха да се срещнат с нас, защото на площади в областни градове се записваше кой се среща с нас. Това е недопустимо в една нормална европейска държава и трябва да престане”, коментира още Асен Василев.

По думите му ще се търси стабилност с ясно разбирателство: „Категорично ще работим за коалиция, и то сформирана с ясното разбиране кои са проблемите в страната и какви са начините за тяхното решаване. Ще разговаряме с всички политически сили без ГЕРБ-СДС и ДПС.

На места по страната все още има много феодали. Докато това е така, няма как ГЕРБ да участват в управлението. Следващата седмица ще разговаряме с политическите лидери, покана ще отправим до всички. Трябва да изберем най-добрите експерти”, обясни Василев.

Кадър: NOVA

Подобни статии

Още в катергорията