Бизнесменът, подал сигнал за фалшивите сертификати: Тези хора правят опит за непредумишлено убийство

„Надявам се, че този казус няма да се политизира. Изпратихме съобщение до лекарите, които си позволяват да правят това нещо, че те са уязвими. Правя го от уважение към труда на хората, които реално се борят със заразата,“ казва Андрей Бъчваров

В предаването „На фокус с Лора Крумова” говори бизнесменът Андрей Бъчваров, от когото тръгна информацията за издаването на фалшивите зелени сертификати. Схемата NOVA показа в свое разследване.

„Подех кампания в социалните медии и предложих финансово възнаграждение. Обсъжданият сигнал ми се стори по-адекватен и започнах внимателно да го проучвам”, каза бизнесменът.

Мотивът за постъпката му бил както личен, така и обществен. „Личният – мой близък почина в ситуация, при която го заразява човек, казващ, че е ваксиниран”, обясни Бъчваров.

Той разкри, че е нямал никаква идея, че зад схемата с фалшивите сертификати стои кандидат за депутат. „Той не беше много умен. Беше се скрил във Viber, а в WhatsApp излизаше лицето му – името и фамилията му”, посочи бизнесменът.

Пред репортера на NOVA той каза, че са се опитали да стигнат до реален лекар и реална схема.

„Надявам се, че този казус няма да се политизира. Благодарение на вашите усилия изпратихме съобщение до лекарите, които си позволяват да правят това нещо, че те са уязвими. Правя го от уважение към труда на хората, които реално се борят със заразата”, добави той.

Посланията след разкритата схема, каза Бъчваров, са първо към лекарите – „Не го правете, ще ви хванем!” и към хората, които си издават фалшиви сертификати.

„При разплитането на този случай ще излязат всички, които са съучастници и са платили с пълното съзнание да използват фалшив сертификат. Тези хора участват в опит за непредумишлено убийство”, категоричен е бизнесменът.

Кадър: NOVA

Подобни статии

Бойко Рашков: Милиони от АМ „Хемус” са отивали в Банкя

Има свидетелски показания, че парите, отпуснати за строителството на магистрала „Хемус“,...

Още в катергорията

Бойко Рашков: Милиони от АМ „Хемус” са отивали в Банкя

Има свидетелски показания, че парите, отпуснати за строителството на...

Иван Костов: Русия води хибридна война срещу България още от 2013 г.

Откакто Русия обяви България за неприятелска страна, виждаме една...

Телевизиите и народът

Кеворк Кеворкян: Днешните властници нямат нужда да опознават не...