Божанков: Опозицията в БСП е на „играещите хоро“, те не искаха оставката на Гешев

Ако някой излезе извън формата на коалицията, която преговаря за ново правителство, ще е много удобно за него, но ще крайно безотговорно.

Това означава нови избори, заяви в студиото на Нова телевизия Явор Божанков от БСП. Той каза, че в последните дни представители на вътрешната опозиция в партията обикалят медиите, за да говорят, че социалистите не трябва да влизат в коалиция.

Божанков нарече вътрешната опозиция „играещите хоро“, но отказа да ги назове по име. „За 200 дена не ги видях нито веднъж на протестите, те не искат оставката на Гешев. Те искат една оставка – на Нинова. Получиха я, но и това не им е достатъчно. Те искат да договорят бъдещия кабинет“, коментира той, предава Lupa.bg.

Бъдещите депутати на БСП са застанали зад подалата оставка Корнелия Нинова и са единни, добави Божанков. Той заяви също, че Крум Зарков му е приятел и той е притеснен за това, че неподходящи хора ще се опитат да го употребят. По повод думите на Нинова, че Зарков е поддръжник на джендър идеологията, Божанков заяви, че не иска да коментира „жълтинии“.

Подобни статии

Ключовите фигури на 12-годишното управление на ГЕРБ продължават да заемат досегашните си постове в МВнР

Външно министерство беше единственото ведомство, което не претърпя реформи по време...

Още в катергорията