Борисов в Симеоновград: Хаосът е пълен, първи сме в света по смъртност

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов беше в Симеоновград, където се срещна с кмета Милена Рангелова

Преди дни служебният министър Бойко Рашков обяви, че у нейни роднини са открити над 20 000 лв. в различна валута. Иззети били списъци с имена и лични данни, а синът ѝ Александър и съпругът ѝ Пенко са били арестувани.

Рангелова показа къщата, в която полицаите са нахлули, докато мъжът ѝ спи и са му сложили белезници, докато спи по бельо в леглото си. Намерили в дома им 120 лв. и ги описали.

„Страшно е, че досега такива репресии не е имало. Това е тормоз над хората и никога не се е стигало до там. Това е полицейщина и репресия, която е невиждана. На всички хора правят привиквания и ги викат в МВР – казват им, че или ще бъдат подсъдими, или ще им дадат някакви свидетелски показания за купуване на гласове. Аз гласувах за Радев преди 5 години, както и мои близки, защото изглеждаше обнадеждаващо, но той загуби нашия глас. Не, вие Радев, не се с нас, а бяхте у нас. Това е полицейщина! Аз бях в банята – жена на 56 години съм, защо нахлуват, докато се къпя?!“, каза кметицата.

Тя показа дома си, а Борисов отбеляза, че не прилича на никой от 19-те имоти и палати на Бойко Рашков. Той отбеляза, че кметицата не е от ГЕРБ и е била от ДСБ и Реформаторския блок, от които е била зам.-областен управител и е била срещу ГЕРБ.

„Ето сега виждаш какво се случва, нищо, че си срещу нас“, каза лидерът на ГЕРБ.

„Само в третия свят го има това полицията да се намесва в изборите. Имало е и бити“, каза Даниел Митов и увери, че ГЕРБ са информирали САЩ и ЕС за случващото се в България.

„ПАСЕ, ЕК и ОССЕ също ще бъдат уведомени и всички ще видят какви хора в момента управляват и ползват извън рамките на закона властта. За тях властта явно трябва да се държи на всяка цена, дори с манипулации и такива репресии“, отбеляза Митов. Борисов обяви, че младежите от ГЕРБ са настояли да дойдат в Симеоновград и да защитят хората от репресиите.

„1006 души за 6 дни са починали от ковид, а Кацаров наглее и казва, че било добро управлението. На първо място в света сме по смъртност, а той се хвали! Хаосът в образованието е пълен, болниците не смогват с чувалите с трупове, а на фона на това отиват да мачкат хората. Ние вчера ги хванахме и тях по боксерки за нелегалните машини, а още не са отговорили нищо. Съгласно закона има 12 000 и нещо сертифицирани машини, за да са сигурни и стоят в специален склад, където се пази. Това е като едно стерилно помещение, но изведнъж вътре с полицейски конвой се докарват 228 нови машини, които са абсолютно същите. В склад, в който нямат работа. Защо полицията пази тази частна фирма? Това са точно 228 000 гласа и те не отговарят защо са там тези машини“, обяви Борисов.

„След 5 дни имаме избори и ето при нашите машини идват 228 фалшиви машини. Като няма да правят нищо с тях, защо са в склада при сертифицираните машини? А сега само Рашков с неговите хора могат да влязат там и да си правят, каквото искат. На него ли да му вярват, че няма да ги разменят и да ги ползват, като са едни до други в склада. Защо ги пази държавата, защо ЦИК се подиграват с нас и ни дадоха две машини, в които ги няма нашите номера – до 22 номер са! Как с тези две машини за всички области да обучаваме хората? Това е още едно нарушение на правилата, които сами са си написали“, попита отново Борисов по повод скандала с допълнителните машини за гласуване.

Борисов отново заяви, че са неверни измислиците на Рашков за среща на ГЕРБ с БСП и ДПС и заяви, че с Корнелия Нинова не е говорил от година, а с ДПС от повече и си общуват само в парламента. Той припомни, че само ДБ и ИБНИ на Манолова са били против броенето на разписките, за да има контрол. „Ами ето тези 228 машини с 228 000 гласа щяха да бъдат хванати“, уточни той.

И заяви, че медиите е редно да питат дали Рашков е бил на лов в Ракитово с най-големия собственик на безмитни вериги навремето Фуат Гювен.

„Колко трябва да са си близки още от преди 20 години, че да ходят заедно на лов? Какво прави Рашков на лов или на банкет с него? Като питате мен къде съм бил, питайте и него. Тези 19 имота на Бойко Рашков, откъде са, ето сега да попитаме – има ли общо с близостта му с Фуат Гювен?“, попита Борисов по повод разкритието, че Рашков е бил на лов с милиардера и собственик на банка Гювен, който е близък на Ахмед Доган.

„Защо Рашков тук ме обвини, че съм имал банка? А после БНБ каза, че не е вярно. Да каже коя е банката, за да мога да го осъдя! Ама било следствена тайна, а тогава защо говори? За какви пари говори? А защо шефовете на полицията и на ГДБОП заявиха, че това не е вярно. Във вторник завеждам дело, защото тогава си идва адвоката ми“, каза още Борисов.

„Той какви ли не неща говори и нищо не е вярно. Бях ял хора, бях подслушвал, сега пък банки?! Нищо от това не се оказа вярно и се видя, че това, което прави е само за намеса в изборите в полза на определени партии – видяхте, които са на ръба и са против броенето на разписките“, припомни Борисов.

„Държавна сигурност си взе властта и в момента е тяхна и искат да я задържат“, отбеляза Даниел Митов, а Борисов заяви, че не е хубаво, че социологическите агенции им дават първо място, защото заради това се нападат и репресират хората им в цяла България от злоба, че пак печелят.

„Янаки Стоилов от коя партия е? Или още е? Четете и вижте“, попита накрая Борисов по повод новината, че Стоилов още е бил член на НС на БСП, когато е издаден указът на Румен Радев за назначаването му за конституционен съдия.

„Защо не ви пуснаха в склада да видите тези машини, тировете, с които ги докараха и ги пази полицията, защо“, попита още Борисов и заяви, че ще посети и други репресирани хора от ГЕРБ.

„Истинският виновник за всичко се казва Румен Радев – и за фашлшивите зелени сертификати, и за спирането на проектите, и за смъртността и за хаоса във всяка сфера, както и това, което прави неговият министър Бойко Рашков“, завърши Борисов.

Подобни статии

„Вторични трусове“ в македонските медии след визитата на Петков

Очаквано, визитата се използва за вътрешнополитическите битки между СДСМ и управлявалите...

Още в катергорията

„Вторични трусове“ в македонските медии след визитата на Петков

Очаквано, визитата се използва за вътрешнополитическите битки между СДСМ...

На 22 януари БСП събира 961 делегати на 50-я си конгрес в НДК

Заради пандемичната обстановка от делегатите на конгреса ще се...