Валентин Николов: Освободиха ме без мотиви, за да сложат ръка на паричните потоци в енергетиката

Той обясни каква е била схемата за неговото отстраняване – чрез увеличаване броя на членовете в борда на директорите на дружеството

Бях освободен без мотиви. Това е начин за овладяването на Българския енергиен холдинг, опит за овладяването на енергетиката.

Това заяви в студиото на Би Ти Ви шефът на БЕХ Валентин Николов.

Той обясни каква е била схемата за неговото отстраняване – чрез увеличаване броя на членовете в борда на директорите на дружеството.

А иначе, има разбира се, политически мотиви, но те са преди всичко икономически, допълни той. Повечето хора ме свързват като депутат от ГЕРБ и шеф на комисия по енергетика в НС. А икономическите – са овладяване на структурите в енергетиката и да се сложи ръка на паричните потоци. Когато целта оправдава средствата и то в едно търговско дружество – това трябва да смущава обществото, обясни Николов.

Той посочи, че като изпълнителен директор печалбите на БЕХ са скочили 6 пъти, създадена е била програма за оптимизация, оздравена е била ентергийната структура. Създал е перспектива чрез холдинга да се вкарат големи инвестиции в България. Подобрил кредитния рейтинг. Но има политическо насаждане в хората какви лоши неща се случват в енергетиката, изтъкна Николов и уточни, че протоколно обжалва освобождаване си, защото няма мотиви за него.

Подобни статии

Бойко Рашков: Милиони от АМ „Хемус” са отивали в Банкя

Има свидетелски показания, че парите, отпуснати за строителството на магистрала „Хемус“,...

Още в катергорията

Бойко Рашков: Милиони от АМ „Хемус” са отивали в Банкя

Има свидетелски показания, че парите, отпуснати за строителството на...

Иван Костов: Русия води хибридна война срещу България още от 2013 г.

Откакто Русия обяви България за неприятелска страна, виждаме една...

Телевизиите и народът

Кеворк Кеворкян: Днешните властници нямат нужда да опознават не...