В Кюстендил откриха над 1,5 тона канабис

Почти 1,5 тона канабис бяха изкоренени и унищожени вчера в землището на с. Ново село. Криминалистите от областната дирекция и РУ Кюстендил задържали в събота 33-годишен мъж с почти 2 кг канабис – в района на селото.

При последвалите действия в жилището на известния на полицията с множество противозаконни деяния кюстендилец е открит и иззет пакет със зелена листна маса /канабис/, с общо тегло 2,200 кг., предава „24 часа“.

Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. При продължилите специализирани действия служителите стигнали до нива от 2 230 кв.м в горски участък в землището на селото, засадена с канабис. Добре обгрижваните растения надхвърлят 2,5 м височина. На място са установени изградена поливна и капкова система, осигурени контейнери за вода и съоръжения, благоприятстващи отглеждането на растенията.

След изкореняване и документиране на установеното в нивата и в присъствието на комисия по унищожаването и екип на РСПБЗН, реколтата от канабис е изгорена на място. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Подобни статии

Мъже откраднаха голямо количество злато и 10 000 лв. от жилище в Добричко

Районната прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство за кражба на голямо количество...

Още в катергорията

Мъже откраднаха голямо количество злато и 10 000 лв. от жилище в Добричко

Районната прокуратура в Добрич ръководи досъдебно производство за кражба...

Камион с баластра се обърна на АМ „Тракия“, движението е затруднено

Тежкотоварен камион се е преобърнал в района на 158-ми км на автомагистрала...

Задържаха футболист за стрелбата на Околовръстното

Има задържан след престрелката на бензиностанция на Околовръстен път...