Дечките от Харвард свалиха каратиста Бойко Борисов. Той вече е история.

Бойко Борисов е политическа история, пишат в Северна Македония

Парламентарните избори в България, трети само в рамките на година, предизвикаха голям интерес сред западните издания. Голям бе интересът обаче и в съседните на България страни, които имат пряк интерес в София да има редовно правителство.

Македонско издание коментира по любопитен начин победата на новата партия „Продължаваме промяната”, която събра 25% от гласовете в неделя, побеждавайки ГЕРБ. „Дечките од Харвард го симнаа од тронот каратистот кој десет години владееше со Бугарија”, написа изданието „Во Центар”, визирайки бившия премиер Бойко Борисов.

Изданието посочва, че българският електорат се е доверил на двама политици с дипломи от Харвардския университет – Кирил Петков и Асен Василев. Тази диплома, разбира се, е много по-важна от колана по карате на Бойко Борисов и певческата кариера на Слави Трифонов, пише още изданието. То коментира, че резултатът от парламентарните избори в България е „тектонски потрес”.

Поради ниската избирателна активност партията на турците, Движението за права и свободи, е третата по големина политическа сила, въпреки че един от видните ѝ членове е под санкции на САЩ за корупция, пише още „Во Центар”, визирайки Делян Пеевски. Бойко Борисов, изглежда, е политическа история, посочва македонското издание. Неговото управление се характеризираше с корупция. Основният въпрос на новото правителство обаче ще бъде зависимостта на България от руския газ – наскоро беше подписано ново споразумение с „Газпром”. Което все пак оставя място на Москва да влияе пряко върху българската политика.

Дечките от Харвард свалиха каратиста Бойко Борисов. Той вече е история. - 2Източник: Fakti.bg

Подобни статии

ООН: 16 милиона украинци се нуждаят от хуманитарна помощ

По предварителни оценки в Украйна от началото на войната са убити...

Още в катергорията

ООН: 16 милиона украинци се нуждаят от хуманитарна помощ

По предварителни оценки в Украйна от началото на войната...

Лиз Тръс: Трябва да научим уроците си от Украйна и да защитим Тайван

Великобритания трябва да продължи да изгражда търговски връзки с...

Вучич: Искат да прогонят сърбите от Косово

Последните решения на Прищина са взети с цел да...