Джина Лолобриджида: Оставете ме да умра на мира!

 

Звездата нарича попечителството над себе си „унизително“

Звездата на италианското кино Джина Лолобриджида се бори срещу попечителството, което е наложено от съда по искане на семейството ѝ, предаде ДПА, цитирано от fakti.bg.

„Не заслужавам да бъда унижавана по този начин“, заяви 94-годишната актриса в емоционално телевизионно интервю. Попечител беше назначен на Лолобриджида по искане на сина ѝ Андреа Милко. Тя не може да взима финансови решения без негово одобрение.

„Не съм направила нищо лошо – казва актрисата. – На моята възраст би трябвало да имам спокойствие. Но аз нямам. Изморена съм. Трябва да ми бъде позволено да умра в мир.“

 

Джина Лолобриджида е една от трите най-големи звезди на италианското кино заедно със София Лорен и Клаудия Кардинале. През 50-те и 60-те години на миналия век тя беше смятана за най-красивата жена в света.

Актрисата се е снимала във филми със звезди като Антъни Куин, Хъмфри Богарт, Марчело Мастрояни и Рок Хъдсън. Международните си успехи Лолобриджида дължи на продукции като „Фанфан Лалето“ и „Красавиците на нощта“.

След успешната си филмова кариера, тя се изявява като фотограф и скулптор.

Неотдавна Джина Лолобриджида отново привлече интереса на медии с правните спорове за психичното ѝ състояние. През октомври италианският Върховен съд излезе с решение, че попечител ще отговаря за нейните активи. Тя смята, че това е по инициатива на сина ѝ Милко и негови приближени, които искат да ѝ вземат парите.

„Има една единствена цел и това не е благосъстоянието на Джина Лолобриджида, а нейното богатство,“ заяви адвокатът ѝ Антонио Ингроя в телевизионно предаване. Според него клиентката му заслужава „повече уважение от всички италианци, но преди всичко от италианските институции“.

Синът на актрисата посочва като основна причина за действията си Андреа Пиацола – мъж на около тридесет години, обвиняван, че манипулира Лолобриджида. Той ѝ е асистент, а в телевизионното интервю тя го нарича „голямо щастие“.

Актрисата споделя, че младият мъж ѝ е като син, „добър човек“. Италианката не желае да вижда нито биологичния си наследник, нито внука си.

Тя споделя, че са ѝ останали малко сили да се бори. „Имам право да живея и да умра в мир,“ каза през сълзи Джина Лолобриджида.

 

Подобни статии

Времето днес 05.12.2021

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, в...

Още в катергорията

Времето днес 05.12.2021

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е...

Хороскоп за 05.12.2021

Овен Днес за Вас ще се грижат много красиво и...

Времето днес 04.12.2021

Днес преди обяд на отделни места в Западна България...