Зоран Заев: Благодаря на българските власти за бързата реакция

Северна Македония очаква заключенията на следователите за инцидента

46 са загиналите пътници, от които 12 са деца, благодаря за бързата реакция на българските власти. Това каза на брифинг пред УМБАЛСМ „Пирогов“ премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев.

„Ще оставя на българските власти да установят причините за инцидента. 46 са загиналите пътници, от които 12 са деца. Благодаря за бързата реакция на българските власти и лично на премиера Стефан Янев, който беше и на място.

Посетихме 7-те пострадали, които са в болницата. Те са в добро състояние. Те са с контузии и наранявания, които са обработени, за което благодаря на болница „Пирогов“. Само един пациент е с счупвания. Трябва да се направят допълнителни изследвания, за да видим дали ще бъдат нужни хирургически намеси. След стабилизирането на състоянието на пациентите, ще ги прехвърлим пациентите в Скопие“, посочи Заев.

Той разкри, че настанените в „Пирогов“ са пътували на задните седалки и те са успели да счупят близкия прозорец и да излязат навън.

„Има членове на едно семейство, като най-младата е девойка на 16 години. Останалите са на възраст около 40 – 50 години“, допълни той.

Според списъка с пътуващите повечето са от Скопие, Струмица, Битоля и Велес, посочи Заев.

Подобни статии

Още в катергорията