Иван Иванов, БСП: Разговори за министерства не са водени

Според него трябва да се прекрати мандатът на Иван Гешев, с промени в законите трябва да се намери приемлив вариант за функциите на главния прокурор

Идеята е да се формулират общите политики на бъдещата коалиция. Политиката на БСП ще бъде гарант за стабилност на един бъдещ кабинет. Разговори за министерства не са водени. Това заяви в „Денят започва“ Иван Иванов, част от преговорния екип на БСП.

Според него в рамките на два-три месеца ще има стъпки за реформиране на съдебната система – като закриването на Специализираните наказателен съд и прокуратура.
„Ние предложихме на обществото пакет от мерки за първите 100 дни и това е в основата на нашите предложения в сегашните преговори. Мога да ви кажа, че 99% от нещата, които сме заложили в тези мерки, влизат в графата безспорни. Това до голяма степен означава, че политиката на БСП ще бъде гарант за стабилност на бъдещ кабинет. Очакваме да бъдат преодолени всички противоречия и търкания, които бяха налице в 45-ия и 46-ия парламент. Ние още тогава застанахме зад позицията за съставяне на правителство, не се е променила тази позиция. Ще бъдем сериозни в своите действия и здраво подкрепящи такъв кабинет, гръбнакът на това правителство, участващи в кабинета, говорим за коалиция“, допълни Иван Иванов.

По думите му трябва да се прекрати мандатът на Иван Гешев, с промени в законите трябва да се намери приемлив вариант за функциите на главния прокурор.

Иван Иванов добави, че в сферата на наказателното право нещата не бива да се правят от днес за утре.

Той уточни, че детайлите по разговорите ще бъдат оповестени на един по-късен етап, тъй като такова е желанието на мандатоносителя „Продължаваме промяната“. Нашата задача е да бъдем гарант за създаване на стабилен, редовен кабинет, каза още Иван Иванов.

 

Подобни статии

Защо на САЩ и Великобритания им трябва правителство начело с Асен Василев?

Това е първото правителство, което следва спуснатите заповеди дословно, жертвайки интересите...

Още в катергорията

Защо на САЩ и Великобритания им трябва правителство начело с Асен Василев?

Това е първото правителство, което следва спуснатите заповеди дословно,...

Венецианският търговец Лорер – по-нагъл тип от този подлец и измамник няма

Венецианският търговец – евреина Лорер, се превърна във флагман...