Йотова за разкритията за „Хемус”: Доверявам се на изнесеното от Бойко Рашков

По-големият въпрос според нея е какво ще се случи оттук нататък

 

Вицепрезидентът Илияна Йотова посочи в предаването на NOVA “На Фокус”, че няма основания, поради които да не се довери на вътрешния министър Бойко Рашков относно изнесените данни за мащабни схеми около строителството на магистрала „Хемус”, тъй като той бил отговорен човек.

„По-големият въпрос е какво ще се случи оттук нататък и дали ще се стигне до разплитането на цялата истина. Да се заговори с конкретни имена, както на хора, така и на фирми. Да не остава всичко отново заметено под килима. С някакви „анонимни герои”, уточни Йотова.

Разкритията тя асоциира с филма „Да изчезнеш за 60 секунди”. „В случая става въпрос за 60 млн. не коли, а чували с пари. Това обаче трябва да е далеч от шегата, защото този сюжет напомня най-силните години на мафията в Италия.

Йотова беше категорична, че по никакъв начин президентската институция не е била уведомена за информацията, която Рашков изнесе. „Ние бяхме на обиколка в страната и непрекъснати срещи. Аз не успях да се чуя с министъра”, уточни тя. Според нея топката сега е в Прокуратурата.

Относно внесените допълнително машини за гласуване Йотова каза: „Те не са един чувал пари, нито едно куфарче. Това е едно огромно количество, което най-вероятно си е внесено съвсем легално през границата, митниците. Има служби за сигурност, на които вярвам”, каза вицепрезидентът.

„Друг е въпросът, че изказванията, твърденията на фирма „Сиела” не са убедителни.Бих казала, че са противоречиви. Очаквам по-конкретен и ясен отговор. Фирма „Сиела” не е каква да е в българската политика. Нека напомним, че още след 2014 г. това беше фирмата, която наемаше машините за гласуване, тъй като те бяха експеримент. А след това печелеше и търговете за собственост на машини. Очаквам малко по категорично мнение от страна на фирмата и ЦИК”, посочи Йотова.

Кадър: NOVA

Подобни статии

НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ! Киро скимти пред Митрофанова, моли, тя да оттегли нотата си. Този не знае къде се намира!

След като публикувахме нотата, която руският посланик Еленеора Митрофанова е изпратила...

Още в катергорията

НАЦИОНАЛНА ТРАГЕДИЯ! Киро скимти пред Митрофанова, моли, тя да оттегли нотата си. Този не знае къде се намира!

След като публикувахме нотата, която руският посланик Еленеора Митрофанова...

Държавата е в паника! Кирил Петков ни вкара във война! Срокът е до утре 12 часа!

По-рано днес посланикът на Руската федерация в България изпрати...

НС одобри отстъпката от 25 ст. за гориво

Приходната част на бюджета беше приета с пълно мнозинство Народното...