„Канело“ нокаутира Плант и с това пренаписа историята на бокса (ВИДЕО)

Мексиканецът защити поясите си в WBA (Super), WBC и WBO, а към тях прибави и пояса на IBF

 

Саул „Канело“ Алварес пренаписа историята на бокса и стана първият безспорен шампион в супер средна категория. Мексиканецът спечели с нокаут в 11-ия рунд големия сблъсък срещу Кейлъб Плант.

Така той защити поясите си в WBA (Super), WBC и WBO, а към тях прибави и пояса на IBF, който досега бе притежание на американеца, нанасяйки му първа загуба в неговата кариера до момента.

В началото на мача Плант започна по-агресивно и спечели два от първите три рунда. Постепенно обаче Алварес взе инициативата и бавно и постепенно налагаше волята си. Мексиканецът тормозеше своя съперник с канонада от удари в тялото и дебнеше подходящ момент за атака. Плант също не стоеше със скръстени ръце и почти във всеки рунд успяваше да вкара по някое доста стабилно кроше, но никое от тях не успя да разклати сериозно Канело.

 

 

С наближаване на края на мача и двамата боксьори станаха по-агресивни. В 7-ия рунд дори удариха главите си, но за щастие това се размина без сериозни последствия и за двамата.

В 10-ия рунд Плант вкара доста стабилно кроше в главата на Канело, който пък отговори със светкавичен ъперкът.

Решаващият рунд се оказа 11-ия. Там 31-годишният мексиканец започна много агресивно и притисна съперника си до въжетата. Той успя да пласира поредица от точни удари и прати Плант на земята в нокдаун. Американецът успя да се изправи, но не задълго, защото последва нова атака на Канело, който бе решен на всяка цена да довърши съперника и с нова канонада от успя за втори път да свали Плант на земята, а в този момент съдията взе решение да прекрати двубоя.

Така Канело Алварес записа 57-ата си победа на професионалния ринг и 39-ата с нокаут в своя мач номер 60. (57-1-2). За Плант това бе първо поражение в кариерата, но то бе доста болезнено (21-1).

Източник: fakti.bg