Любен Дилов-син сравни Борисов със Стамболов и обясни защо

ГЕРБ вече обявиха, че са готови, в рамките на разумното да подкрепят едно ново правителство, без те да участват в него

„Мисля, че очакванията се оправдаха – поне в частта, в която беше представена реална алтернатива на президента Радев и неговия модел. Доколко я разбраха хората и доколко решиха да накажат ГЕРБ – не мога да кажа”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по Нова тв Любен Дилов-син, избран за депутат от ГЕРБ-СДС, в отговор на въпроса оправдаха ли се очакванията на партията му за резултатите от балотажа.

По думите му се задават много тежки дни.

„Не искам да съм лош пророк в началото на новата седмица. Държавата в последните седем месеца  беше в състояние на свободно падане. Нямам основание да смятам, че тя много бързо ще се стабилизира”, категоричен е  той.

ГЕРБ вече обявиха, че са готови, в рамките на разумното да подкрепят едно ново правителство, без те да участват в него.

„Видяхме до какво доведе липсата на редовен кабинет”, посочи той. И изрази надежда, че новите управляващи ще успеят да овладеят икономическата криза и растящите цени.

Според него следващото правителство ще се задържи по-дълго на власт, но не заради политическата воля на съставящите го, а заради тежките решения, които притискат политиците.

„ГЕРБ е първата формация в най-новата история на България, която прилича на народна партия, Борисов изпълнява ролята на Стамболов. Наблюдавайки как ГЕРБ чегъртан вече седем месец, успявайки да запази процентите си, няма как той да бъде премахнат от управлението“, заяви той.

„Правителството може да бъде и по-дългосрочно, заради нещата, които ще стоят на дневен ред. Първото е локдаун дали ще има или не, проблемът със Северна Македония, третото ще си го запазя за себе си, трябва да се овладее инфлацията“, заключи той.

Подобни статии

Байрактаров: Ситуацията загрубя! Кирил Петков ни вкарва във война с Русия

“Така се случва, когато управляващите на една суверенна държава обслужват интересите...

Още в катергорията

Байрактаров: Ситуацията загрубя! Кирил Петков ни вкарва във война с Русия

“Така се случва, когато управляващите на една суверенна държава...

Паргов: БСП да задейства имунната си система, за да не изпадне от ранглистата

Паргов обясни, че вчерашното публично обръщение на 17 знакови...