НАП прави пълна данъчна проверка на Бойко Рашков

От НАП отказват да дадат подробности за проверката

Националната агенция по приходите (НАП) е започнала пълна данъчна проверка на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Новината бе съобщена от Би Ти Ви и от сайта Actualno.

От НАП отказват да дадат подробности за проверката. По неофициална информация обаче данъчните изследват има ли съответствие между имотните притежания на Рашков и неговите доходи. Самият министър е посочил в имуществената си декларация, че притежава 19 имота – в София, Несебър и Антон, включващи  апартаменти, къщи, складове, гаражи и дворно място. Според Би Ти Ви проверката вече е към края си.

Вчера се завъртя и друга подобна новина – за прокурорска проверка срещу Рашков, но от държавното обвинение също не пожелаха да коментират за какво е тя.

От кабинета на Рашков са казали пред Actualno.com, че нямат официална информация за водени от НАП или от прокуратурата проверки срещу министъра и че единственото, което знаят, е, че в регистъра на Софийския административен съд има дело с ищец СГП и ответник Бойко Рашков.

В края на юни от ГЕРБ свикаха специална пресконференция, за да „натопят“ служебния министър на вътрешните работи и да поискат той да бъде разследват за съмнително забогатяване. „Повече от 19 имота, доколкото знаем от това, което излезе в публичното пространство. За милиони. От един всъщност държавен служител цял живот. Цял живот държавен служител”, обясни тогава Маноил Манев от ГЕРБ.

Бойко Рашков обясни, че няма от какво да се притеснява и че всичко около имотите му е наред.

Подобни статии

Шефът на „Булгаргаз“: Не се знае ще има ли изобщо газ през зимата

За юли компанията иска цена от 186,47 лв., което е 32%...

Още в катергорията

Почина Виктор Вълков

На 86-годишна възраст почина бившият вицепремиер и политик Виктор...