Нови разкрития: фирми взели милиони за лотовете на АМ „Хемус“, които изобщо не са започнати

На практика се омаловажа законното строителство, коментира зам.-министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков

Когато казваш истината, можеш да се усмихваш. Това, което разкриваме, не е по никакъв начин за усмивка. Човек си задава въпросите как е функционирала държавата досега. Истината е такава, че фирмите към МРРБ, които и протестираха, че нямат пари да плащат заплати и ние решихме да потърсим колко пари са взели тези фирми. Те са взели едни милиони за лотовете на АМ „Хемус“, които изобщо не са започнати. Те винаги са си получавали парите от постановления на Министерски съвет, а не през годината. Сега те преди да изчакат края на годината, те започнаха кампания срещу министерството. Това коментира зам.-министърът на регионалното развитие арх. Иван Шишков в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“.

Преди дни министърът на регионалното развитие Виолета Комитова и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разкриха нова схема, но за АМ „Тракия“.

„Освен раздаването на парите, има и още една схема. На практика се омаловажа законното строителство. Предишното управление на държавата, всички разбрахме, че е започнало строителство, но без да има разрешение за строеж. Това, което разбрахме от последните дни е понятието „основен“ и „текущ“ ремонт. Онова правителство, начело с министър Николай Нанков на МРРБ възлага на шефа на АПИ да направи проверка на пътищата и дава един списък на пътища в лошо състояние“, каза още арх. Шишков.

„Накрая си направихме един експеримент за 24 пътища и там сметнахме, че за тях има пълно съвпадение на дължината на отсечката. За тези пътища са били предвидени 114 млн. лева. В договорите за същите тези пътища сумата, която е изплатена и се претендира да бъде доизплатена сумата е 296 млн. лева. Това е увеличение от 2.6 пъти. Ние бяхме удивени“, коментира той.

Подобни статии

Историческата комисия: Цар Самуил е владетел на българско царство

Постигнато е съгласие за Климент Охридски и братята Кирил и Методий,...

Още в катергорията

Историческата комисия: Цар Самуил е владетел на българско царство

Постигнато е съгласие за Климент Охридски и братята Кирил...

Разследват причините за катастрофата със сръбския автобус на магистрала „Тракия“

Снощи на мястото на инцидента пристигнаха и главният прокурор...