Президентът на Висшата лига подаде оставка след скандала около продажбата на Нюкасъл

 

Останалите клубове възроптаха срещу ръководителя, задето е допуснал Саудитския инвестиционен фонд да стъпи на британска земя

Английската висша лига се намира в истинска турболенция, откакто Саудитският инвестиционен фонд взе контролния пакет акции от класическия британски клуб Нюкасъл. Това доведе до оставката на президента на шампионата Гари Хофман, научихме от The Guardian, пише fakti.bg.

Ръководителят остана на поста си само 18 месеца, като именно негова е една от основните роли, за да може днес „свраките“ да са притежание на принц Мохамед бин Салман. Лидерът на Саудитска Арабия е една от най-противоречивите фигури в световната политика.

Повече от половината членове на Висшата лига поискаха оставката на Хофман в последните седмици и в същото време призоваха за ограничение на финансите, които предстои да бъдат изсипани на „Сейнт Джеймсис Парк“ в близките няколко години.

Все още на практика не сме усетили финансовата мощ, която се очаква да разгърне бин Салман в Нюкасъл, макар вече да видяхме смяната на треньора на „А“ отбора с Еди Хол.

 

Подобни статии

Австралия: Без ваксина Джокович няма да играе на АО

При такова изнудване най-вероятно няма да участва, обяви бащата на тенисист...

Още в катергорията

Австралия: Без ваксина Джокович няма да играе на АО

При такова изнудване най-вероятно няма да участва, обяви бащата...

Почина легендата на Арсенал и Ливърпул Рей Кенеди

Бившият английски национал бе една от звездите на двата...

Меси с уникален жест към Роберт Левандовски

"Смятам, че “Франс Футбол” са длъжни да ти връчат...