Прокуратурата: Няма доказателства за обвинение срещу кмета на Сандански

35 лица са разпитани във връзка със задържания снощи при полицейска акция кмет на община Сандански Атанас Стоянов, за когото полицията твърди, че е участвал в схема за купуване на гласове. До момента няма достатъчно доказателства за повдигане на обвинение, заявиха от прокуратурата в Благоевград, цитирани от БНР.

Кметът на Сандански, който се прибирал с автомобила си от село Склаве, най-голямото в общината, снощи е бил спрян за проверка. Полицията е имала оперативна информация за купуване на гласове в района, както и за това, че местни управници участват в схемата.

До пристигането на наблюдаващ прокурор автомобилът на Стоянов е бил запечатан. При обиска и претърсването, в жабката на колата са открити няколко плика, а в тях списъци с имена и лични данни на хора, както и пари.

Версията на кмета пред органите на реда била, че му е направена постановка.

В рамките на операцията малко след това е арестуван и кметът на село Склаве Павел Пъхнев, за когото полицията твърди, че също е участвал в схема за купуване на гласове за конкретен кандидат-депутат, който обаче не е от ВМРО, чиито представители са двамата задържани.

По неофициална информация уговорката за събиране на преференциален вот е била за кандидат от листата на ГЕРБ.

От Районна прокуратура Благоевград заявиха, че до момента са разпитани 35 лица, чиито имена фигурират в намерените списъци, но нито един от тях не е признал, че е получил пари, за да гласува за определен кандидат. Много от хората се оказали в чужбина, а други изобщо не са гласували.

Към момента липсват достатъчно основания за повдигане на обвинения срещу двамата кметове, както и за удължаване на наложената им мярка за задържане за 24 часа.

Подобни статии

Зеленски: Твърденията на Русия за използвано лазерно оръжие свидетелстват за провала на нашествието ѝ

Пропагандните твърдения на Русия за използването на ново "чудесно оръжие" свидетелстват за...

Още в катергорията

Зеленски: Твърденията на Русия за използвано лазерно оръжие свидетелстват за провала на нашествието ѝ

Пропагандните твърдения на Русия за използването на ново "чудесно оръжие"...

Парламентът обсъжда оставката на Мирослав Иванов

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” внесоха официално искане за предсрочното...

275 са новите случаи на COVID-19 у нас

Новите случаи с коронавирус за денонощието у нас са...