Протести срещу тестването на малките ученици за COVID-19 се провеждат в Бургас и Сливeн

„Ние просто мислим, че след тази стъпка ще има друга стъпка, която ще доведе в един момент децата да бъдат принудително ваксинирани“

Протести срещу тестването на малките ученици за COVID-19 се провеждат в Бургас и Сливeн, съобщава bTV. Преди това протест имаше в Раковски.

В центъра на Сливен родители и учители демонстрираха срещу тестването в училище на най-малките. Родителите заявиха, че ако тестовете останат, няма да пускат децата си в клас.

Над 100 души се събраха и пред общината в Бургас, за да изразят недоволството си срещу тестването в училище.

Протестът в Бургас премина под формата на „градска родителска среща”, която беше организирана от родители на първокласници от музикалното училище в Бургас, на която бяха поканени и родители на ученици от други училища. Организаторите „родителската среща“ поискаха да бъдат обсъдени проблемите и вижданията за това какви мерки трябва да бъдат взети в училищата за овладяването на Ковид-кризата. Те обявиха, че протестът им не е политически, и се разграничиха от събралите се на площада в центъра на Бургас друга група хора, които протестираха срещу „зеления сертификат.”

„Представете си, едно дете вече знае, че от Ковид се умира. И това е два пъти в седмица да се реди на опака или по чиновете да плюе и да трепери дали не е заразено, или ако е заразено, дали няма да умре”, заяви Ирина Мирчева, цитирана от БГНЕС.

„Ние просто мислим, че след тази стъпка ще има друга стъпка, която ще доведе в един момент децата да бъдат принудително ваксинирани. Бяхме приканени от училищата да подпишем едни декларации за нещо, което нямаме идея как ще се случва, как ще се правят тези тестове, кой ще ги прави”, посочи Петя Стойкова

„Ние сме за нормално присъствие в училище. Идеята, че това, което организираме като събитие не е протест това е по-скоро родителска среща да видим мнението на обществото, да видим колко хора ни подкрепят като виждане и колко хора са против“, каза Антон Калчев.

Снимка: bTV

Подобни статии

Още в катергорията