Путин: Русия няма нищо общо с кризата на границата на Беларус с Полша

„Полските граничари бият мигрантите, стрелят над главите им с бойни патрони, включват сирени и прожектори през нощта към местата, където се намират, където има деца и жени в напреднала бременност… Това като че ли не отговаря на идеите на хуманизма, които лежат в основата на цялата политика на нашите западни партньори“, смята Путин.

Руската федерация няма нищо общо с миграционната криза на границата на Беларус и ЕС. „Искам всички да знаят, че нямаме нищо общо с това“, заяви руският президент в интервю с Павел Зарубин, водещ на програмата „Москва. Кремъл. Путин“.

„Всички се опитват по всякакъв повод да ни налагат каквато и да е отговорност без никаква причина“, каза Путин. В същото време той подчерта, че руските авиокомпании не превозват мигранти, които сега са на границата на Беларус и ЕС.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Според Путин самите западни държави създават миграционни кризи. „Не забравяйте откъде идват кризите, свързани с мигрантите. Беларус ли е първооткривателят на тези проблеми или какво? Не, това са причините, които са създадени от самите западни страни, включително европейските страни. както военни, така и икономически по естество, “, каза Путин.

Руският президент изрази надежда, че лидерът на Беларус Александър Лукашенко и германският канцлер Ангела Меркел скоро ще проведат разговор. Путин отбеляза, че не зависи от него защо Лукашенко и Меркел все още не разговарят помежду си. „Това не ни засяга“.

В същото време той изрази надежда, че ще бъде възможно да се установи пряк контакт между Европейския съюз и Беларус.

Путин каза, че преди всичко му е жал за децата на мигранти, които са на границата на Беларус и Полша.

„На първо място трябва да бъдат поставени въпросите от хуманитарен характер. Но когато на границата между Беларус и Полша полските граничари бият мигрантите, стрелят над главите им с бойни патрони, включват сирени и прожектори през нощта към местата, където се намират, където има деца и жени в напреднала бременност… Това като че ли не отговаря на идеите на хуманизма, които лежат в основата на цялата политика на нашите западни партньори“, смята Путин.

Подобни статии

Сърбия пуска високоскоростен влак

Произведен е от германска компания Скоро Сърбия ще разполага с железопътен транспорт,...

Още в катергорията

Сърбия пуска високоскоростен влак

Произведен е от германска компания Скоро Сърбия ще разполага с...

Байдън обсъди с евролидери напрежението по оста НАТО-Русия

Според Белия дом видеосрещата продължила час и 20 минути...