Самолет се разби в Русия, всички на борда са загинали (Видео)

Като възможни причини за катастрофата руските власти посочиха пилотска грешка при захода за кацане или техническа неизправност

Беларуски товарен самолет Ан-12 се разби в Източна Русия. Смята се, че седемте човека на борда, всички те членове на екипажа, са загинали, предаде ТАСС, като се позова на руските власти.

Товарният самолет изпълнявал полет между сибирските градове Якутск и Иркутск. Той се разбил, докато правел заход за кацане, близо до село Пивовариха, в околностите на Иркутск, на около 4200 километра източно от Москва.
Самолетът се връщал, след като бил доставил стоки на полуостров Чукотка, в Далечния изток на Руската федерация. Разбивайки се на земята, той се запалил. Пожарът вече е загасен.
От министерството на транспорта на Беларус потвърдиха, че самолетът е принадлежал на беларуската авиокомпания „Гродно“.

Като възможни причини за катастрофата руските власти посочиха пилотска грешка при захода за кацане или техническа неизправност.

Самолетът, който бил в експлоатация от 53 години, се разбил при неблагоприятни метеорологични условия – в района валял силен мокър сняг. Затова вероятно пилотът е направил втори заход за кацане, когато станала трагедията.

През последните години авиационните стандарти в Русия се подобриха. Злополуките в страната, най-вече с остарели самолети от съветско време в отдалечени региони, обаче не са рядкост, отбелязва Ройтерс.

Снимка: bnonews.com, Marko Stojkovic