Свидетели обвиняват „Дойче бан“ в корупция на стойност 600 милиона евро

Става въпрос за нова подземна железопътна гара в Щутгарт. Смята се, че общите разходи до края на осъществяването на проекта може да нараснат от първоначалните 2,5 милиарда евро до 10 милиарда евро

Двама служители на „Дойче бан“ (Deutsche Bahn) твърдят, че висшето ръководство на германския национален железопътен превозвач е присвоило корпоративни средства за лична изгода в инфраструктурния проект на компанията Stuttgart 21, предава БНР.

Според информация на „Файненшъл таймс“, подателите на сигнала твърдят, че мениджърите са възлагали ненужна работа, като същевременно са получавали рушвет във връзка с проекта.

Освен това оценката на един подателите на сигнали заявява, че поради това неправомерно поведение са били загубени около 600 милиона евро.

Проектът Stuttgart 21 представлява изграждането на нова подземна железопътна гара в Щутгарт и стана печално известен в резултат на нарастващите разходи за неговата реализация.

„Файненшъл таймс“ посочва, че общите разходи до края на осъществяването на проекта може да нараснат от първоначалните 2,5 милиарда евро до 10 милиарда евро.

Снимка: Thomas Kienzle / AFP via Getty Images

Подобни статии

Владимир Путин: Киев саботира мирните преговори

Путин е нарекъл "безпочвени" опитите да се прехвърли отговорността за световната...

Още в катергорията

Владимир Путин: Киев саботира мирните преговори

Путин е нарекъл "безпочвени" опитите да се прехвърли отговорността...

Инвеститори в “Twitter” заведоха дело срещу Илон Мъск

В жалбата се казва още, че Mъск е спечелил...

КАДРИ потресоха Бразилия: Полицаи задушават мъж в багажника на автомобил

Случилото се провокира голямо възмущение в социалните мрежи и...