„Сиела Норма“: До 300 машини трябва да се поправят за вота в неделя

Няма да се махат секции, а втори машини, за да стигнат

Как премина организацията на изборите коментира пред БНТ директорът на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров.

„200-300 машини трябва да се поправят за вота в неделя. Ако ЦИК намали машините за втория тур, със сигурност ще стигнат – няма да се махат секции, а ще се махнат вторите машини от секциите, където има по две“, заяви той.

Съдът е постановил очакваното от абсолютно всички – „Сиела“ да си прибере всички машини. Те ще бъдат прибрани в склада им.

„Няма да имаме пари да си вършим работата, ако не бъде изпълнен договорът. Никакви плащания няма, очакваме към сряда-четвъртък да получим плащания за свършена работа“, каза още той.

Най-честите проблеми са там, където има механика и движещи се части свързани с принтерите и карточетците, които могат да бъдат подменени – тоест, да им се направи ремонт.

Той заяви, че допълнителните машини също са сертифицирани.

„Няма никаква драма. 1600-те машини, които внесохме, са същия модел като тези 400. Тези 400 винаги ги е имало – и през пролетта и през лятото. През 2019 имахме договор за 3000 машини и в договора изрично беше записано, че трябва да осигурим резервни – около 300“, каза Тодоров.

Според него този, който е създал скандала с машините трябва да си понесе отговорността.

„На ден разменяме поне 10 писма с ЦИК, засега всичко върви нормално. Малко закъсняваме с изпращането на машините в чужбина“, допълни Тодоров.

Подобни статии

Омбудсманът настоява за психологическа подкрепа за учениците след онлайн обучението

"Трябва да има психологическа подкрепа във всяко училище, за да се...

Още в катергорията

Парламентът обсъжда оставката на Мирослав Иванов

ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” внесоха официално искане за предсрочното...