Бил Гейтс излезе с ново предсказание: Навлизаме в най-тежката фаза на пандемията

Ваксините са разработени, за да ни предпазят от тежко протичане на болестта или смърт, и работят прекрасно, допълни американският предприемач и милиардер

Точно когато изглеждаше, че животът се връща към старата нормалност, вече изглежда, че по-скоро навлизаме в най-тежката фаза на пандемията. Това написа съоснователят на Майкрософт Бил Гейтс в профила си в Туитър.

Той призова хората да проявят разум по отношение на варианта Омикрон, тъй като предупреди, че при него нивата на заболеваемост ще са най-високи от който и да било досега друг вариант.

Ваксините са разработени, за да ни предпазят от тежко протичане на болестта или смърт, и работят прекрасно, допълни американският предприемач и милиардер.

Според Гейтс все пак има и една добра новина и тя е, че заради бързото си разпространение Омикрон ще се превърне в доминантен за изключително кратко време и ще приключи отново за кратко време – за около три месеца.

Продължавам да съм убеден, че ако продължим да спазваме всички противоепидемични мерки, пандемията би могла да приключи през 2022 г., смята още той.

Подобни статии

Северна Македония е генетично обвързана със Сърбия и Русия

И не може или не иска да им обърне гръб "Проблемът с...

Още в катергорията

Президент сравни Русия с Турция

Нахлуването на Русия в Украйна се осъществява с абсолютно...

Няма нужда от масова ваксинация срещу маймунска шарка

До момента са съобщени близо 200 случая по целия...