Българи разграбват стоката в Одрин

„Не е за вярване! Сякаш половин България е дошла на пазар в Одрин! Няма къде да стъпиш“. „Купуват всичко, едвам се придвижват до колите с торбите“. „Българите се възползват от стойността на лева и пазаруват. Буквално разграбват стоката“.

„1 български лев се равнява на 7,90 турски лири и това дава нови възможности за комшиите да пазаруват. Пазарът „Улус“ задоволява нуждите им – от игла до конец. Пазаруват, колкото позволяват силите им да носят торбите. Усмивки има по лицата и на пазаруващите, и на търговците“, отбелязват местните медии, предаде 24rodopi.com.

„Малко е претъпкано. Българските граждани се радват да посетят пазарите в Одрин, ние пък сме доволни, че оставят тук добри пари“, казва търговецът Бекир Каян. Нашенецът Хюсеин Халилоглу споделя, че е похарчил 3 хиляди лири. „Ние купуваме всичко, за което се сетите. Задоволяваме всичките си нужди от тук“, допълва друг българин.

bTV също съобщава, че българи отиват на търговски туризъм в Одрин и Истанбул заради евтината лира. През седмицата турската лира падна до рекордните 13 стотинки спрямо българския лев и привлече като магнит българите да пазаруват в Одрин и Истанбул. Рибата преди Никулден е три пъти по-евтина от цените, на които се продава у нас. Същото важи за други хранителни продукти, дрехите и лекарствата. За търговците шопинг истерията е глътка въздух, но здравните власти са притеснени от струпването на хора и опасността от по-интензивно разпространение на COVID-19. Те настояват за по-строг контрол на границата.

Подобни статии

Ключовите фигури на 12-годишното управление на ГЕРБ продължават да заемат досегашните си постове в МВнР

Външно министерство беше единственото ведомство, което не претърпя реформи по време...

Още в катергорията