Ваня Караганева проговори за уволнението си

Заседанието на Съвета на директорите на ДКК било нелегитимно

Заседанието на Съвета на директорите на „Държавна Консолидационна Компания“ ЕАД е проведено в състав трима от петима членове. Проведено е в нарушение на Търговския закон, Устава на Дружеството и Правилата за работа на Съвета на директорите, тъй като не е изготвена и връчена покана до всички, с която да бъдат уведомени за деня, часа, мястото и дневния ред за провеждане на заседанието. Това се казва в позиция на Ваня Караганева, след като в понеделник стана ясно, че тя е освободена от длъжността изпълнителен директор на ДКК заради редица нарушения, обобщи БНТ.

По думите ѝ вписването на промяната в Търговския регистър, относно освобождаването ѝ като изпълнителен директор, инициирано от тези представители в Съвета на директорите, не е преминало като процедура в Агенцията по вписванията.

Дадени са указания на вносителите да представят доказателства за редовно свикване на заседанието, допълва Ваня Караганева.

Междувременно служебният министър на икономиката заяви, че след проверка ще поиска оставки в Съвета на директорите на ДКК. Според Даниела Везиева между министерството и ДКК няма комуникация на необходимото ниво. Везиева добави, че не може да отговори защо е взето решението за освобождаване на изпълнителния директор.

Подобни статии

Ключовите фигури на 12-годишното управление на ГЕРБ продължават да заемат досегашните си постове в МВнР

Външно министерство беше единственото ведомство, което не претърпя реформи по време...

Още в катергорията